Νέες δημοσκοπήσεις :Αρνητικό το κλίμα για τους μεγάλους

Οι κλυδωνισμοί που έχει προκαλέσει η υπόθεση της Siemens στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνονται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο σε σειρά δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται την Κυριακή. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν επί μέρους ποσοστά κάτω του 30%, ενώ έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν τη βούληση να βάλουν τέλος στη διαφθορά.

Το αρνητικό κλίμα για το δικομματισμό φαίνεται ξεκάθαρα σε δημοσκόπηση της PublicIssue για την Καθημερινή της Κυριακής, όπου ποσοστό μεγαλύτερο του 60% πιστεύει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν έλλειψη βούλησης να πατάξουν τη διαφθορά.

Η αρνητική ατμόσφαιρα είναι εμφανής και στα παρακάτω ευρήματα: Ένας στους δύο θεωρεί ότι την ευθύνη για τη διαφθορά την έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ η πλειοψηφία δηλώνει πεπεισμένη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή στελέχη τους έχουν χρηματοδοτηθεί από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ακόμα επτά στους δέκα (72%) πολίτες σημειώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη, ενώ μόλις το 25% εκτιμά ότι θα ανακαλυφθούν και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής καταγράφει νέα πτώση στα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2%, το ΠΑΣΟΚ 25,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΚΚΕ 7,7% και ο ΛΑΟΣ 4,3%.

Επίσης, το 56,6% εκτιμά ότι οι χρηματοδοτήσεις της Siemens κατέληξαν και στα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ το 24,9% θεωρεί ότι αποδέκτες χρημάτων υπήρξαν και μεμονωμένα πρόσωπα