ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Εχασε τον πιο πιστό του φίλο και μάλιστα με δραματικό τρόπο. Δύσκολες στιγμές βιώνει από προχθές ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος είδε τον αγαπημένο του σκύλο να ξεψυχά μπροστά στα μάτια του έχοντας βουτήξει στη θάλασσα, πανικόβλητος από τα πυροτεχνήματα που φώτιζαν τον ουρανό της Μυκόνου.

Ανήμπορος να βοηθήσει το πανέμορφο καφέ-μπεζ λαμπραντόρ του, καθώς όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, ο πρόεδρος του Alpha είναι από το βράδυ της Κυριακής βυθισμένος στη θλίψη του, μια θλίψη που μόνο όποιος έχει ζήσει την αγάπη που χωρίς ανταλλάγματα χαρίζουν τα ζωάκια μπορεί να κατανοήσει.

Το γλυκύτατο λαμπραντόρ ήταν ο... άγρυπνος φύλακας του Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς ο επιχειρηματίας τον είχε πολλά χρόνια στην κατοχή του και ήταν απίστευτα δεμένος μαζί του συναισθηματικά. Μάλιστα δεν τον αποχωριζόταν ούτε τα Σαββατοκύριακα, καθώς τον έπαιρνε πάντα στις εν πλω εξορμήσεις του. Τι συνέβη όμως στο τελευταίο ταξίδι;

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς βρισκόταν την Κυριακή μαζί με λίγους καλούς του φίλους στη θαλαμηγό του «Quintessa» για ολιγοήμερες διαποπές, στο Νησί των Ανέμων. Η βραδιά συνέπεσε με το τέλος της Ναυτικής Εβδομάδας και, ως είθισται, το Πολεμικό Ναυτικό έκανε ρίψεις βεγγαλικών. Την ώρα που οι κροτίδες και οι φωτοβολίδες έκαναν τη νύχτα μέρα, το λαμπραντόρ (προφανώς είχε πρόβλημα κροτοφοβίας, η οποία εκδηλώνεται πολλές φορές ακόμη και με επιληπτικά επεισόδια, εμέτους ή ακόμη και σπασμούς) βούτηξε στη θάλασσα. Αμέσως κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό της θαλαμηγού, αλλά και ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς, προκειμένου να τραβήξουν επάνω τον σκύλο και να τον σώσουν, αλλά ήταν ήδη αργά: το λαμπραντόρ είχε πνιγεί. Η κρίση πανικού και το τρέμουλο που του προκάλεσε ο παρατεταμένος θόρυβος δεν του επέτρεψαν να κολυμπήσει και ξεψύχησε μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον τόσο άδικο χαμό του ζώου του... Οσοι γνωρίζουν καλά τον πρόεδρο του Alpha λένε ότι ύστερα από το συμβάν ο επιχειρηματίας είναι τόσο στενοχωρημένος που από την Κυριακή κανείς δεν του παίρνει λέξη