Το τσιμπούρι φονιάς μπήκε στην Ελλάδα

Ο πανικός που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία για το τσιμπούρι- φονιάς που έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων, έχει περάσει τα σύνορα και έχει καταβάλει και την Ελλάδα. Το περιστατικό με τη γυναίκα από την Κομοτηνή, που βρήκε το θάνατο ύστερα από τσίμπημα που δέχτηκε από το τσιμπούρι, ήρθε να αναστατώσει ακόμα περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Οπως είπε στην «Espresso» ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννης Καβαρατζής, η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να αφαιρέσει μόνη της το τσιμπούρι προκαλώντας την επιμόλυνση του χεριού της: «Επίσης η γυναίκα, ερχόμενη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, απέκρυψε από τους γιατρούς -οι οποίοι της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή- ότι την τσίμπησε το τσιμπούρι. Την επόμενη μέρα η ίδια πήγε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς ο πυρετός συνεχίστηκε, ενώ είχε έντονο πονοκέφαλο και έκανε εμετούς. Εκεί ενημέρωσε τους γιατρούς για το τσίμπημα, αλλά η μόλυνση είχε ήδη προχωρήσει πολύ και κατέληξε».

Σύμφωνα με τον κ. Καβαρατζή, «είχαμε ακόμα 5-6 περιστατικά τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση, αλλά οι περισσότερες επισκέψεις στο νοσοκομείο ήταν αποτέλεσμα φόβου από το θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία». Ο ίδιος συμβούλευσε τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται. Σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση από το συγκεκριμένο είδος τσιμπουριού, δεν πρέπει να προσπαθήσουν να το βγάλουν μόνοι τους, ούτε να βάλουν πάνω του πετρέλαιο, γιατί αυτό μόλις δαγκώσει, «κλειδώνει», μένει το κεφάλι του μέσα στο δέρμα και πρέπει να αφαιρείται με τομή στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, μετά τα κρούσματα στη χώρα μας συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας, αλλά και με τους ομολόγους τους σε Τουρκία και Βουλγαρία και έχει αποφασιστεί να γίνουν ψεκασμοί.