Ποντικός σε παγκάρι εκκλησίας στην Πάτρα

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επιχείρησε ένας επιτήδειος να… εκμεταλλευτεί οικονομικά το παγκάρι από το εκκλησάκι πλησίον του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο κλιπάκι – συλλέκτη των νομισμάτων, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… “παγκαροπαγίδα”.

Η αναφερόμενη κατασκευή ήταν ένα κλιπάκι το οποίο εφάρμοζε στην τρύπα του κερματοδέκτη και είχε το απαραίτητο βάθος, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό από τους πιστούς που πολύ συχνά, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ανάβουν το κερί τους στο πολύ γνωστό εκκλησάκι του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας. Όπως καταδεικνύεται, το άγνωστο πρόσωπο, που δεν γινόταν αντιληπτό, έκανε βόλτες γύρω από την εκκλησία, και όταν βεβαιωνόταν ότι από το σημείο έχει περάσει ένας ικανός αριθμός πιστών, αφαιρούσε την “παγκαροπαγίδα”, αποσπούσε το χρηματικό ποσό που είχε εμπλακεί στο “εργαλείο” του και στην συνέχεια το επανατοποθετούσε, προκειμένου να αποσπάσει εκ νέου εύκολο χαρτζηλίκι.

“Πρόκειται για κάτι που έχει επιχειρηθεί να ξαναγίνει στο εκκλησάκι με διάφορους τρόπους. Είναι προφανώς δουλειές τοξικομανών, οι οποίοι περνούν νύχτα από το προσκυνητάρι. Το βρίσκουμε, το πετάμε και αυτοί το ξαναβάζουν, γιατί το εκκλησάκι είναι ανοιχτό όλο το βράδυ και δεν θέλουμε να το κλείσουμε, αφού ο κόσμος θέλει να ανάβει το κεράκι του. Παλαιότερα είχαν διαρρήξει τελείως το παγκάρι, έχουμε βάλει όμως μια ειδική κλειδαριά και δεν μπορούν να το κάνουν τώρα πια”, δηλώνει ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, π. Ερμόλαος Μεσσαράς.