Ψάξε την Ουσία αλλού

Σήμερα 26 Ιουνίου 2008 είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Αλλη μια μέρα παγκόσμιας υποκρισίας ή πραγματικά μια μέρα ενημέρωσης και ευθύνης ; 364 ημέρες σιωπής και μία ημέρα γιορτής ή 365 ημέρες πραγματικού ενδιαφέροντος για τα Ναρκωτικά ΄Τα εκρηκτικά που σκοτώνουν";


Τα προβλήματα των χρηστών και των φορέων θεραπείας είναι, πολλές φορές οι αντιλήψεις της ίδιας της κοινωνίας: πολλοί πιστεύουν ότι τα προγράμματα απεξάρτησης είναι αναγκαία, αρκεί να μην βρίσκονται στη γειτονιά τους. Αλλοι θεωρούν ότι η εξάρτηση είναι προσωπική υπόθεση και ότι το άτομο θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει κάτι από μόνο του για να την αντιμετωπίσει, χωρίς η κοινωνία να επωμίζεται το κόστος θεραπείας. Πολλοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει θεραπεία και ότι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των χρηστών είναι η φυλακή.
Η κοινωνία και η Πολιτεία, για να αντιμετωπίσουν τις πολύπλευρες επιπτώσεις του φαινομένου, χρειάζεται να πιστέψουν και να επενδύσουν στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, ενώ η νομοθεσία και η εφαρμογή της χρειάζεται να είναι προσανατολισμένη για επανένταξη στην κοινωνία και όχι στον εγκλεισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εμείς εδώ στο καφενείο έχουμε ανοίξει το φάκελο Ναρκωτικά και έχουμε αρχίσει τη δημοσίευση του βιβλίου 'Ναρκωτικά Τα εκρηκτικά που σκοτώνουν " του gianniotis.gr. Ενα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι και ειδικά οι γονείς.