Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η ακρίβεια επιστολές

Όπως η φτώχεια φέρνει γκρίνια, έτσι και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για το μέγεθος της ακρίβειας εν Ελλάδι και της αρνητικής δυναμικής που προκαλεί σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας, ανέβασαν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, με αφορμή την επιστολή Καραμανλή προς Μπαρόζο, τόνισε ότι «η ακρίβεια είναι θέμα πανευρωπαϊκό και πως το ζητούμενο είναι η καταγραφή πανευρωπαϊκής αντίδρασης με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων».

Το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «ο πρωθυπουργός, ως συνήθως, μεταφέρει τις ευθύνες του».

ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε «Θεωρούμε ότι η επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άλλοθι και από ένα τάχα μου μπροστά στην πλήρη ανικανότητα και έλλειψη βούλησης να τα βάλει με τα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα που επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν δεχόμαστε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι μόνο εσωτερικό πρόβλημα είναι το θέμα των τιμών. Αντίπαλός μας δεν είναι μόνο ο Καραμανλής και η ΝΔ, αντίπαλός μας είναι ο παγκόσμιος καπιταλισμός που έχει κάνει τα πάντα καζίνο»

Και στη ΓΣΕΕ διαφωνούν για την επιστολή που σκέφτονται να στείλουν στον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει 1000 € εφάπαξ , ο Συνασπισμός 200 € το μήνα και η ΔΑΚΕ καταγγέλλει τους υπόλοιπους . Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στα αυτονόητα ,άντε μετά να συνεννοηθούν και να διεκδικήσουν τα δίκαια των εργαζομένων!!