Το όνειρο τελείωσε η ...Ακρόπολη όμως θα συνεχίσει να υπάρχει

Ενα δυσκολοχώνευτο λάθος στοίχισε τη δεύτερη ήττα από τη Ρωσία με 1-0 και τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την επόμενη φάση του Euro. Τουλάχιστον αυτή τη φορά η Ελλάδα ήταν στο γήπεδο και διεκδίκησε τις πιθανότητές της με πάθος και δημιουργικό παιχνίδι.
Ομως, τις έχασε στο 33` όταν ο Νικοπολίδης έκανε μια άστοχη έξοδο και οι αμυντικοί έμειναν ακίνητοι να παρακολουθούν τον Ζιριάνοφ. Αυτός πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης που έβγαλε νικήτρια τη Ρωσία και ντέρμπι την τελευταία αγωνιστική του ομίλου με τη Σουηδία για το ποια από τις δύο θα ακολουθήσει την Ισπανία στα προημιτελικά.

Το 2004 στην Πορτογαλία, όταν η Εθνική κατακτούσε το Euro, οι Έλληνες μέθυσαν από χαρά, αλλά όλοι παραδεχόντουσαν πως το έπος εκείνο ήταν ένα θαύμα! Τώρα, μετά τον αποκλεισμό στην Αυστρία, ο Ότο Ρεχάγκελ τόνισε πως δύσκολα θα ξαναγινόταν και ξεκαθάρισε πως δεν χάθηκε ο κόσμος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς εδώ τελειώσαμε, η Ακρόπολη, όμως, θα συνεχίσει να υπάρχει»!

«Ηρθαμε εδώ για να σημειώσουμε κάποια τέρματα και να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια, όμως αυτό δεν ηταν εύκολο. Ηρθαμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ξέραμε ότι αυτό που έγινε το 2004 ήταν ένα θαύμα και τα θαύματα δεν γίνεται να επαναλαμβάνονται κάθε φορά. Δείτε τι γίνεται και στον 3ο όμιλο, όπου μένουν εκτός η Ιταλία και η Γαλλία. Το τουρνουά δεν έχει τελειώσει για εμάς. Εχουμε καθήκον απέναντι σε όλους, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παιχνίδι με την Ισπανία», δήλωσε ο πάντα ψύχραιμος Γερμανός.


Οι τίτλοι του τέλους για την σημερινή εθνική έπεσαν χθες, Τους ευχαριστούμε για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χάρισαν. Τους ευχαριστούμε γιατί μας ένωσαν . Τους ευχαριστούμε γιατί μας έκαναν να τραγουδήσουμε. Τους ευχαριστούμε γιατί μαζί με εκείνους σηκώσαμε και εμείς το .....τιμημένο. Η ζωή όμως συνεχίζεται και ας ευχηθούμε , η νέα εθνική να ξεπεράσει τους προηγούμενους και να μας ξαναβγάλει στους δρόμους!!!!!