Υπεράκτιες επιταγές , υψηλόβαθμες μίζες

Μια σειρά από επιταγές, το συνολικό ποσό των οποίον αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, που προέρχονται από τα «μαύρα»ταμεία της Siemens, συμφωνητικά της εταιρείας με υπεράκτιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Παναμά και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, καθώς και μαρτυρίες υπαλλήλων, που δηλώνουν ότι χειρίστηκαν μυστικούς λογαριασμούς με τεράστια ποσά για «δουλειές στην Ελλάδα», βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», το πλέον ισχυρό στοιχείο που διαθέτει ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου είναι μία επιταγή 1 εκατομμυρίου ευρώ, η οποία εισπράχθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003, από άγνωστο μέχρι στιγμής παραλήπτη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει διαδικασία δικαστικής συνδρομής, με στόχο να βρεθεί ο τελικός αποδέκτης του ποσού αυτού.

Το γεγονός ότι το ποσό είναι «στρογγυλό», σε συνδυασμό με τον χρόνο που εκταμιεύθηκε, φέροντας τις υπογραφές δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της Siemens, οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προμήθεια που σχετίζεται με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο σκέλος που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Εκτός της προαναφερθείσας επιταγής, ο εισαγγελέας εξετάζει δύο ακόμα. Η μία εκδόθηκε έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το φθινόπωρο του 2005, και κατέληξε σε μια υπεράκτια εταιρεία, η οποία είχε συσταθεί στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους μόλις λίγους μήνες νωρίτερα και η δεύτερη εκδόθηκε στα τέλη του 1999, μέσω Ντουμπάι και Ζυρίχης, με το αναγραφόμενο σε αυτή ποσό να ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.