Σύγκρουση αρχηγών στη βουλή για τις Μίζες

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια που όπως αναμενόταν επικεντρώθηκε στο σκάνδαλο της Siemens.
«Οσοι ζητούν εξεταστική τώρα για τη Siemens, θέλουν κουκούλωμα της υπόθεσης» τόνισε ο Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Εξεταστική θα συγκροτηθεί μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης». Ο πρωθυπουργός επέρριψε επίσης ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τη μη αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου θα υπήρχε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και ανακοίνωσε την απόφασή του να προτείνει τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για το πολιτικό χρήμα
"Φταίει η διακυβέρνησή σας για τη διαφθορά, δεν φταίει το Σύνταγμα" αντέτεινε ο Γ. Παπανδρέου και επέμεινε στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι φοβάται και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. «Θα πονέσουν και τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά θα βγαίναμε καλύτεροι- θα έβγαινε καλύτερη η Ελλάδα. Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου, εσείς αποφεύγετε τις ευθύνες σας. Ζημιώνετε τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Βάλτε λίστα κ. πρωθυπουργέ για να μην εξαρτώνται οι βουλευτές από κάθε επιχειρηματία» είπε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τάχθηκε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της Siemens.

«Εάν δεν γίνει εξεταστική για τη Siemensγια ποια υπόθεση θα γίνει; Για να δούμε γιατί δεν πήγαμε καλά στο Euro;» αναρωτήθηκε από τη βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και κατέθεσε έγγραφα που αναφέρουν ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens συμμετείχε ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού Τζανή Τζανετάκη.