Χρηματιστήριο : Πτώση στη σκιά της διεθνούς κρίσης

Με απώλειες 5,41% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε εκ νέου υπό πίεση. Κινούμενος πτωτικά από την έναρξη της συνεδρίασης, έφτασε να υποχωρεί ακόμα και κάτω από τις 3.400 μονάδες με απώλειες 2,78%, ενώ ανασταλτικά λειτούργησε και το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν διαδοχικά ρεκόρ.

Γέμισαν οι βάρκες από επενδυτές που εγκαταλείπουν τον Τιτανικό των Χρηματιστηρίων των μετοχικών αξιών
, ο οποίος αργά αλλά σταθερά δείχνει να βυθίζεται στο πέλαγος του «μαύρου χρυσού», του υψηλού ενεργειακού κόστους, της αύξησης του κόστους δανεισμού και των αυξομειούμενων ανησυχιών που αφορούν την πιστωτική κρίση.

Άρον άρον οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων προχωρούν σε ρευστοποιήσεις προσπαθώντας να περιορίσουν τον ανειλημμένο κίνδυνο, ενώ τα μάτια όλης της επενδυτικής κοινότητας είναι στραμμένα στην Wall Street και κυρίως στον χρηματιστηριακό κλάδο, αφού ο κλάδος κατοικίας είναι δεδομένο ότι θέλει πολύ χρόνο για να αναρρώσει.
Όμως για πρώτη φορά στο επίκεντρο της κρίσης φαίνεται να είναι οι ίδιες οι τράπεζες. Για διαφορετικούς λόγους αλλά πρώτη επιλογή των πωλητών δείχνει να είναι ο τραπεζικός κλάδος και στη Σοφοκλέους