Ο Αλέξης ξιφουλκεί κατά του ΠαΣοΚ

"Για κυβερνητισμό του αισχίστου είδους» κάνει λόγο, απευθυνόμενος προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, στο Εθνος. Επαναλαμβάνει τη θέση του ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι Αριστερά» και διατυπώνει πως «η κοινωνία εκνευρίζεται πλέον με τους εκβιασμούς>>

<<Το ΠΑΣΟΚ μάς καλεί σε ένα τραπέζι, κάνοντάς μας γνωστό πως το κύριο πιάτο θα είναι η αυτοδυναμία. Δεν είμαστε τόσο πεινασμένοι, ώστε να πάμε για τα ορεκτικά ή το επιδόρπιο», λέει και διευκρινίζει: «Ο διάλογος δεν είναι κακό πράγμα, αλλά πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος.
Ας αποφασίσουν στο ΠΑΣΟΚ σε ποιους απευθύνονται, κι εννοώ σε ποιο κομμάτι της κοινωνίας, ποιους θέλουν να εκφράσουν και μετά ας το προβάλουν αυτό σε πολιτικό επίπεδο. Οτιδήποτε άλλο είναι κυβερνητισμός του αισχίστου είδους...».
Σε ερώτηση για «νέα κρίση στο ΠΑΣΟΚ» η οποία μπορεί να ενισχύσει την Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων, αλλά γνωρίζει, όπως διατυπώνει, ότι «είναι η κρίση του πολιτικού συστήματος, η οποία ενισχύει την Αριστερά». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μόνο την πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση, αλλά αναδεικνύεται σε μοναδική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση»

Εντυπωσιακά δεν είναι αυτά που λέει ο Τσίπρας ο οποίος κάνει την δουλειά του σαν πρόεδρος του Συνασπισμού , αλλά εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν πολλοί στο ΠαΣοΚ που συνεχίζουν τα παρακάλια για κοινή κάθοδο στις εκλογές με τον Αλέξη.