Νέες βόμβες Πάγκαλου

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του σήμερα στον ΕΤ, ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυτοδυναμία και προαναγγέλλει το τέλος του ΠΑΣΟΚ ως μόνου εκπροσώπου της προοδευτικής παράταξης:
«Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μεγάλες παρατάξεις. Η συντηρητική και η προοδευτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα είναι κατ’ ανάγκη σχηματισμοί οι οποίοι προορίζονται να ζήσουν όσο θα κρατήσει και η ιστορική περίοδος, επομένως ότι μια παράταξη θα εκφράζεται πάντα από το ίδιο κόμμα και μόνο απ’ αυτό»
Αρχίζει τις εκπτώσεις για τις Ευρωεκλογές και δημιουργεί άλλοθι για την επερχόμενη ήττα
"Εγώ δεν θεωρώ ήττα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές εάν έχει ποσοστό μικρότερο απ’ αυτό που έχει στις εθνικές εκλογές. Θεωρώ ότι το όριο το οποίο πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι η επίδοσή μας στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Δηλαδή, ένα ποσοστό κοντά στο 34% είναι στόχος ελάχιστος, τον οποίο πρέπει να τάξουμε στον εαυτό μας."
Και συνεχίζει τις προτάσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές , παρά τις γνωστές απαξιωτικές απαντήσεις του Συνασπισμού
"Χρειάζεται μια εκλογική συμπαράταξη, η οποία να έχει νικηφόρα δυναμική και προοπτική, η οποία θα κινητοποιήσει τους ανθρώπους και θα τους οδηγήσει προς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα."