Μέχρι πότε θα έχουμε άγιο μαζί μας;;;;;

Γράφει το Ιδεόγραμμα

Φαντασθείτε ένα ούφο να προσγειώνεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους μας και να κατεβαίνει ο πιλότος του. Πως θα αντιδρούσε;.
Θα το γλίτωνε το εγκεφαλικό και θάμπαινε στο ούφο για να ξαναγυρίσει στο σπίτι του ή αν ήταν ένας ψαγμένος και με φιλάνθρωπη περιέργεια εξωκόσμιος, θα παρέμενε για να δει και να κατανοήσει την αλλοπρόσαλλη και σχιζοφρενική συμπεριφορά μας πρώτα ως πεζών και μετά ως οδηγών;.

Αποκλείεται σε καθημερινή βάση ο καλός Θεούλης της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες τάγματα υπομονετικών αγγέλων να μη βάζουν το χεράκι τους για να γυρίζουμε σώοι στο σπιτάκι μας. Στο μόνο που φαίνεται να αδυνατούν να παρέμβουν είναι το σχιζοφρενικό δίπολο της συμπεριφοράς μας που ως πεζοί ζητάμε να μας σέβονται οι οδηγοί και να μην κάνουν τις γνωστές μαϊμουδιές τους, ενώ ως οδηγοί με τις απίθανες ταρζανιές μας απαιτούμε από τον πεζό να γίνεται πετούμενο και να αδειάζει το χώρο για να περάσουμε ανενόχλητοι. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ζούμε καθημερινά ένα θαύμα σαν ο Λάζαρος να εξέρχεται του τάφου του ζωντανός, να ξαναμπαίνει σ’ αυτόν και ξανά μανά ρότα προς τα έξω. Κάτι από βρικολάκιασμα, με όλη την ταπεινή συγνώμη από τον Ύψιστο για την παρομοίωση. Και έτσι και γιουβέτσι που λέμε.

Χωρίς να γνωρίζουμε το πολιτισμικό υπόβαθρο του εξωγήινου επισκέπτη, άραγε πως θα του φαινόταν αν βρισκόταν σε ένα αμάξι με τον πίσω οδηγό να του κορνάρει να φύγει με κόκκινο;. Τι θάλεγε αν σε διάβαση πεζών έβλεπε να περνούν ασταμάτητα τα αυτοκίνητα και οι πεζοί να διασχίζουν σαν όντα πτερόεντα;. Πώς θα αντιδρούσε με ένα αυτοκίνητο να επιχειρεί δεξιά προσπέραση και ένα παπάκι στο πεζοδρόμιο έτοιμο να τον πετσοκόψει;. Πως θα του εντυπωνόταν να είναι σε μποτιλιάρισμα με υπόβαθρο συγχορδίας ηχορύπανσης σε ρε μα… ματζόρε;. Οι ματάρες του θα γινόταν άλλες τόσες να παρακολουθούν οχήματα σε χαμηλή πτήση στους διάφορους δρόμους;… Ποιος ξέρει πως θα τα επεξεργαζόταν ο εγκέφαλος του όλα αυτά τα πολιτισμικά μας δεδομένα και με τι output;. Θα μπορούσε να μαντέψει ο εξωγήινος μας για πόσο θα επαναλαμβάνεται το θαύμα του Λαζάρου στη χώρα μας πριν αφανιστούμε όλοι;…