Τραυματισμοί Αστυνομικών σε Συμπλοκή για Ναρκωτικά στην Κρήτη

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά στην Κρήτη.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε στις 20.30 την Κυριακή στους Μαλάδες Ηρακλείου. Τραυματίστηκαν ο ανθυπαστυνόμος και δύο αστυφύλακες του τμήματος Ασφαλείας Ηρακλείου. Μάλιστα, ο ένας αστυφύλακας έχει δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο πόδι και στην πλάτη. Μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, οι τρεις αστυνομικοί συμμετείχαν σε έρευνα για εντοπισμό χασισοφυτείας, όταν εμφανίστηκαν κάποια άτομα και πυροβόλησαν εναντίον τους, πιθανόν Καλάζνικοφ.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, που οι πρώτες εκτιμήσεις θεωρούν πως πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι «εργαζόταν» για λογαριασμό ντόπιων.

Αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα έφυγαν, μετά από εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα, με επικεφαλής τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Δημήτρη Μπουλούκο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ευρεία επιχείρηση τύπου «Ζωνιανών» στην περιοχή, για τη σύλληψη των δραστών και την εκκαθάριση της περιοχής. Οι δυνάμεις αποτελούνται από ομάδες της ΕΚΑΜ και κλιμάκια από την εγκληματολογική υπηρεσία, της δίωξης ναρκωτικών, του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.