Περί αριστερής στροφής , κεντροδεξιών σεναρίων και αποπομπής Σημίτη

Ακης σήμερα στην ΕΤ 3

«Στην ιστορία κάθε κόμματος υπάρχουν στιγμές κρίσης και σύγκρουσης. Στην προκειμένη περίπτωση, δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι εδώ έχουμε μια απλή αντιδικία μεταξύ του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρόεδρο, λαμβάνοντας υπόψη και τις στενές σχέσεις συνεργασίας που οι δύο άνδρες είχαν επί πολλά χρόνια.
Δυστυχώς, ο Κ.Σημίτης το 2004 δεν παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου μόνο την ευθύνη να υπερασπισθεί, στην επερχόμενη τότε εκλογική μάχη, την αποτυχία της τελευταίας κυβερνητικής του θητείας, αλλά επέβαλε, κατά κάποιο τρόπο, και τη συνέχιση της πολιτικής της δικής του περιόδου, ακόμη και στην πρώτη περίοδο της θητείας του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό οδήγησε σε αποτυχία. Τώρα έχουμε μια διαφορετική φάση εξέλιξης.

Το ΠΑΣΟΚ, με το πρόσφατο συνέδριο του, έλαβε την απόφαση να πάει αριστερά και να κινηθεί όπως και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας το τελευταίο διάστημα.

Είναι δικαίωμά του Σημίτη να ακολουθήσει όποια πορεία θέλει και να υποστηρίξει όποια άποψη επιθυμεί, αλλά υπάρχει πολιτική διαφωνία, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενδυνάμωσης μέσα στο ΠΑΣΟΚ κεντροδεξιών σεναρίων
. Για αυτό ο Γ.Παπανδρέου αισθάνθηκε υποχρεωμένος να αντιδράσει για να προλάβει τις εξελίξεις.
Προσωπικά, θα προτιμούσα τέτοια θέματα να έρθουν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, να συζητηθούν ανοιχτά και να κατατεθεί με διαφάνεια το περιεχόμενο των διαφορετικών πολιτικών που συγκρούονται."

Ακη μου αν δεν κάνουμε λάθος ήσουν υπουργός σε πρωτοκλασάτα υπουργεία σε εκείνη την αποτυχημένη -
όπως εσύ λες - κυβέρνηση του Σημίτη . Γιατί τότε δεν έβγαλες κιχ;;; Γιατί δεν παραιτήθηκες; Μήπως βγάζεις τα δανεικά για το 96;;

Λεβέντες του ΠαΣοΚ αποφασίστε τελικά κατά που θα στρίψετε , για να αποφασίσουν και οι πολίτες κατά που θα πάνε.