Με προβλήματα οι εκλογές στα Σκόπια

Σε τρία Εκλογικά Τμήματα, από τα 187 στην ΠΓΔΜ, η εκλογική διαδικασία δεν ξεκίνησε νωρίς το πρωί, επειδή άγνωστοι έκλεψαν τα ψηφοδέλτια. Μέχρι τις 10:00 περίπου, 12% των 161.000 ψηφοφόρων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στην επαναληπτική ψηφοφορία, στις περιφέρειες Σκοπίων, Κουμανόβου και Τετόβου, όπου υπερτερεί το αλβανικό στοιχείο.

Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν πως νικητής της εκλογικής διαδικασίας θα είναι το DUI του Αλί Αχμέτι, εφόσον δεν υπάρξουν περιστατικά απειλών και βίας, όπως συνέβη πριν από δύο εβδομάδες.

Η επικράτηση του Αλί Αχμέτι, θα δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στο Νίκολα Γκρούεφκσι, αφού θα πρέπει να συζητήσει δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας μαζί του, αν και το κόμμα του έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία στη βουλή.

Συνέλαβαν οπλοφόρους

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν στην ΠΓΔΜ οι κάλπες για την επαναληπτική εκλογική διαδικασία, η αστυνομία συνέλαβε στο κέντρο των Σκοπίων, τέσσερα άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο και στο οποίο έκρυβαν συσκευασίες με ηρωίνη και δύο περίστροφα.

Για έναν από τους τρεις συλληφθέντες εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στα επεισόδια βίας και αιματοχυσίας που στιγμάτισαν τις εκλογές της 1ης Ιουνίου στη χώρα.