Φάκελος Ναρκωτικά (10)

Συνεχίζουμε κατ’ αποκλειστικότητα από το καφενείο, την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μου gianniotis.gr με τίτλο:

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

"Τα …εκρηκτικά που σκοτώνουν"

Πληροφορούμε τους φίλους μας, ότι όπως μας ενημέρωσε ο συγγραφέας, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες.

Εκδόθηκε από τον ίδιο για να καλύψει διδακτικές ανάγκες, και περιορισμένος αριθμός αντιτύπων αυτού, έχουν δοθεί σε δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία, συλλόγους, ιδρύματα, πνευματικά κέντρα κ.λ.π.

Η Ρ Ω Ι Ν Η

(Μέρος 2ο )

Τρόποι χρήσης:

Ο πλέον διαδεδομένος και επικίνδυνος τρόπος χρήσης, είναι με ενδοφλέβιες ενέσεις.

Ο ηρωινομανής διαλύει μέσα σ' ένα μικρό κουτάλι την ηρωίνη, χρησιμοποιώντας γι' αυτή τη διάλυση νερό, λεμόνι, ή ξινό, ζεσταίνει στη συνέχεια το διάλυμα αυτό, το τοποθετεί στη σύριγγα και ο θάνατος…προ των πυλών.

Επειδή συνήθως η ηρωίνη δεν είναι καθαρή, ο ηρωινομανής χρησιμοποιεί κομμάτι από βαμβάκι σαν φίλτρο, κατά την εισρόφηση του διαλύματος από την σύριγγα.

Στη συνέχεια δένει σφιχτά το χέρι ή το πόδι του, ανάλογα με το σημείο που θα "κτυπήσει", για να προκαλέσει μ' αυτό διόγκωση της φλέβας.

Οι ενέσεις – κτυπήματα γίνονται κατά κανόνα στα χέρια, σε όλο το εσωτερικό μέρος μέχρι και τον καρπό.

Από τη συνεχή όμως χρήση ενδοφλεβίων ενέσεων καταστρέφονται – καίγονται οι φλέβες του τοξικομανούς, με αποτέλεσμα να κάνει ενέσεις σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του όπως ανάμεσα στα δάκτυλα, στα γεννητικά όργανα, κάτω από τη γλώσσα κλπ.

Πολλές γυναίκες, κυρίως για λόγους εμφάνισης, και επειδή από τις ενδοφλέβιες ενέσεις προκαλούνται στίγματα, τις "βαράνε" στο πίσω μέρος του αστραγάλου ή και σε τελείως απόκρυφα σημεία, όπως αιδοίο κλπ.

Λόγω της ταυτόχρονης χρήσης ίδιας σύριγγας από πολλούς τοξικομανείς, καθώς και της έλλειψης μέτρων αποστείρωσης, προκαλούνται διάφορες ασθένειες όπως ηπατίτιδα, έιτζ, αφροδίσια νοσήματα κ.ά.

Άλλος τρόπος χρήσης είναι με εισπνοή της ηρωίνης από τη μύτη, οι λεγόμενες "μυτιές".

Ο τρόπος αυτός χρησιμοποιείται κυρίως από τους ηρωινομανείς στο αρχικό στάδιο χρήσης ο οποίος γρήγορα θα αντικατασταθεί με την ένεση, επειδή και πιο γρήγορα επιδρά στον οργανισμό, (από 3 έως 5 λεπτά), αλλά και επειδή μικρότερη ποσότητα απαιτείται.

Τέλος χρήση ηρωίνης μπορεί να γίνει και με τους δύο παρακάτω τρόπους που συνηθίζονται κυρίως σε χώρες της Ν.Α. Ασίας:

Βολή με αντιαεροπορικό κανόνι:

Ο τοξικομανής τοποθετεί τη σκόνη ηρωίνης στην καύτρα του τσιγάρου και συνεχίζει πλέον το κάπνισμα με το κεφάλι ελαφρά γυρισμένο προς τα πίσω (για να μην πέσει κάτω η ηρωίνη), κατά τρόπο ώστε το τσιγάρο να είναι ελαφρώς στραμμένο προς τα πάνω, όπως ακριβώς ένα αντιαεροπορικό κανόνι σε δράση.

Το κυνήγι του δράκου:

Τοποθετείται σκόνη ηρωίνης μαζί με άλλες ουσίες (π.χ. βαρβιτόλη), σ' ένα αλουμινόχαρτο διπλωμένο κατά μήκος.

Το μίγμα αυτό ζεσταίνεται ελαφρά με ένα σπίρτο ή αναπτήρα μέχρι να λιώσει.

Ο καπνός που αναδύεται από την καύση της ηρωίνης μοιάζει με κινούμενη ουρά δράκου γι' αυτό και στην αργκό1 ονομάζεται, το κυνήγι του δράκου.

Άλλοι σπάνιοι τρόποι χρήσης της ηρωίνης είναι είτε το κάπνισμά της σε τσιγάρο ανάμικτη με καπνό, είτε η ταυτόχρονη χρήση αυτής με διεγερτικά όπως, κοκαϊνη κλπ.

Η πρώτη περίπτωση παρασύρει πιο εύκολα εκείνους που αρχίζουν για πρώτη φορά, καθόσον η ένεση προκαλεί πάντα κάποια φοβία.

Στη δεύτερη περίπτωση και ενώ εξουδετερώνεται η κατάπτωση που ακολουθεί, αυξάνεται παράλληλα και πολύ επικίνδυνα η τοξικότητά της, με άμεση δράση στον εγκέφαλο και στο Κ.Ν.Σ.

Ενέργειες ηρωίνης:


Στο αρχικό στάδιο (μέχρι 4-5 δόσεις) χρήσης της ηρωίνης, προκαλείται στο άτομο ένα έντονο αίσθημα ευφορίας, ευδαιμονίας και μακαριότητας, ενώ μία ζέστη απλώνεται σ' όλο του το σώμα.

Στην κατάσταση αυτή νιώθει μία πνευματική διαύγεια και ένα αίσθημα απελευθέρωσης από τους φόβους και τα προβλήματά του, για να ακολουθήσει στη συνέχεια μία κατάσταση αδιαφορίας, αποχαύνωσης, αδράνειας και υπνηλίας.

Μετά από 6μηνη περίπου χρήση, είναι χαρακτηριστική η πρόκληση γενετήσιας ανικανότητας για τον άνδρα και ψυχρότητα για τις γυναίκες, η οποία συχνά συνοδεύεται και από εμμηνόπαυση.

Τόσο η σωματική όσο και η ψυχική εξάρτηση του ατόμου επέρχονται ταχύτατα.


Μετά από τις πρώτες (4-5) ενέσεις ο χρήστης παύει πλέον να αισθάνεται την αρχική "ευχαρίστηση" και επιδιώκει με κάθε τρόπο να πάρει τη δόση του για να επανέλθει ο οργανισμός του σε μία φυσιολογική κατάσταση και να σταματήσουν οι αφόρητοι σωματικοί πόνοι, ιδίως στη σπονδυλική στήλη και στις κλειδώσεις, καθώς και το άγχος από τη στέρηση της ηρωίνης.

Ο ηρωινομανής όπως και παραπάνω αναφέρουμε, εθίζεται σε πραγματικά τεράστιες για ένα φυσιολογικό οργανισμό δόσεις ηρωίνης.

Εμφανίζει πλήρη ηθική κατάπτωση, αδιαφορεί εντελώς για τον εαυτό του, την οικογένειά του και τις υποχρεώσεις του γενικότερα.

Όλο το ενδιαφέρον του στρέφεται στην προσπάθεια, για το πώς θα κατορθώσει να βρει τη δόση του.

Η προσωπικότητά του εκφυλίζεται, η μνήμη του εξασθενεί, η εξωτερική του εμφάνιση παραμελείται, ενώ είναι ανύπαρκτη κάθε σκέψη και προβληματισμός.

Πρόκειται δηλαδή για ένα τελείως άβουλο άτομο, που ζει στο δικό του κόσμο, μακριά από κάθε κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό ή και ερωτικό ενδιαφέρον.

1. Γαλλ. Αrgot. Συνθηματική, παραφθαρμένη, και ιδιαίτερη γλώσσα που χρησιμοποιεί μικρή σχετική ομάδα ανθρώπων, που συνδέονται μεταξύ τους με κοινά χαρακτηριστικά και δεσμούς. Διακρίνεται από την καθομιλούμενη γλώσσα, γιατί περιέχει ιδιαίτερες λέξεις και εκφράσεις εκφράσεις κατανοητές μόνο από τους ανθρώπους που ανήκουν στην ίδια ομάδα.

Συνθηματική γλώσσα του υποκόσμου.

Συνεχίζεται…

Προηγούμενες αναρτήσεις: ( Πρώτη , δεύτερη , τρίτη , τέταρτη , πέμπτη . έκτη, έβδομη , όγδοη , ένατη)