Ο Παπανδρέου ζήτησε συνεργασία από τον Τσίπρα, και ο δεύτερος του απάντησε …ΝΟOO…!!!

Έτσι τα .....βλέπω

Συνέβη κι’ αυτό:

Γράφει ο: gianniotis.gr

Ο κ. Παπανδρέου, προφανώς επηρεασμένος από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ανατροπής αυτών, έτεινε χείρα…φιλίας στον νεαρό πρόεδρο του συνασπισμού κ. Τσίπρα.

Μάλιστα ο ίδιος, με υπεροψία και πρόκληση θα μπορούσα να πω, αρνήθηκε όχι μόνο την συνεργασία, αλλά και την οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Η έλλειψη στοιχειώδους επικοινωνίας μεταξύ τους, μας βοηθάει να βγάλουμε το εύκολο συμπέρασμα ότι και οι δύο βρίσκονται σε πλάνη, αφού και οι δύο κατά τα φαινόμενα είναι …θύματα των δημοσκοπήσεων.

Τώρα υποθέτω ότι εσείς οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες, θα προλάβετε να με κατηγορήσετε ότι …υποσκάπτω και τους δύο, προς όφελος κάποιου άλλου και ενδεχομένως του κ. Καραμανλή.

(Και μη μου πείτε ότι δεν υπονοήσατε αυτόν;)

Έ…λοιπόν στα ίσια θα σας πω ένα…"Μεταξικό" ΟΧΙ, κι αυτό αναλύεται συνεκτιμώντας τα μέχρι σήμερα εμφανιζόμενα ποσοστά των κομμάτων, σύμφωνα με τις προεκλογικές μάλιστα δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εγώ προσωπικά πίστεψα ότι υπήρχε ενδεχόμενο, στη θέση του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να ήταν ο κ. Καρατζαφέρης.

Ιδίως μετά την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις την φθίνουσα πορεία του κόμματός του, τον ασφυκτικό κλοιό που του δημιουργούν οι ατυχείς γι’ αυτόν συγκυρίες, και νιώθοντας έντονη την ανάσα των "δελφίνων" στο σβέρκο του, και υπό το κράτος πανικού, καταφεύγει σε κινήσεις που πέραν των άλλων, μειώνουν και το κύρος, αλλά και την αξιοπρέπεια ενός αρχηγού μεγάλου κόμματος, με την ιστορία που το συνοδεύει.

Σε διαφορετική περίπτωση, πιστεύω ότι ο κ Παπανδρέου, όχι μόνο πρόταση συνεργασίας δεν θα έκανε στον κ. Τσίπρα, αλλά ούτε πρόταση για…καφέ.

Για τον κ. Τσίπρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κατά πρώτον, δεν κατάλαβε ούτε και σε μετάφραση το αρχαίο ρητό ότι, "η εξουσία δοκιμάζει τον άνθρωπο".

Η πολιτική του απειρία, δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι η πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για έναν νέο αρχηγό κόμματος, είναι η κάλπη.

Το ευρέως διαφαινόμενο αλαζονικό του προφίλ, δεν φαίνεται να το εγκαταλείπει, ούτε και μετά τις "συμβουλές" των προκατόχων του, όπως του κ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος διαφωνεί ανοιχτά μαζί του, για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ.

Φοβάμαι ότι στην αλλαγή σκυτάλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος αντί για …δακτυλίδι, έδωσε στοκ κ. Τσίπρα μακρύ και χοντρό…καλάμι.

Το θέμα είναι, αν είναι τόσο χοντρό, ώστε να αντέξει το…βάρος της πολιτικής ανωριμότητας.

gianniotis.gr