Άρχισαν τα όργανα στον Συνασπισμό για τα πανεπιστήμια

Στα δύο ο Συνασπισμός για τα Πανεπιστήμια

ΑΝΩ ΚΑΤΩ
έγινε ο Συνασπισμός για τα πανεπιστήμια μετά την απόφασή του υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας στις πρυτανικές εκλογές, «ως πάγιο δημοκρατικό αίτημα της δικής μας Αριστεράς», και τις διακριτικές αποστάσεις που πήρε από τις καταλήψεις.
Η πρώτη αντίδραση στη στροφή του ΣΥΝ ήρθε από τον χώρο της Νεολαίας του. Η Ένωση Αριστερών Νέων με ανακοίνωση προαναγγέλλει «αλλαγή πλεύσης» προς την κατεύθυνση πιο δυναμικών και συγκρουσιακών αγώνων.
Η Νεολαία της Κουμουνδούρου διευκρινίζει ότι θα βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νέου νόμου-πλαισίου, ενώ αποφεύγει να «οροθετήσει» τις πρακτικές βίας αναφέροντας πως η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της θα προσπαθήσουν να προβάλουν τις κινητοποιήσεις ως ακραίες, μειοψηφικές ή ακόμη και προβοκατόρικες.
Μόλις την προηγούμενη ημέρα πάντως, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ καλούσε «τις ζωντανές και μαχητικές δυνάμεις να προφυλαχθούν από στημένες επικοινωνιακές παγίδες» και από «ακραίες, άστοχες και αδιέξοδες πρακτικές», τις οποίες «στη συνέχεια διογκώνει η κυβέρνηση για να δυσφημήσει το φοιτητικό κίνημα».
Ταυτόχρονα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας και στέλεχος του Συνασπισμού Τάσος Κουράκης αμφισβητούσε εμμέσως την απόφαση υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας στις πρυτανικές εκλογές, δηλώνοντας πως «η διεξαγωγή πρυτανικών εκλογών ακόμη και με το πιο δημοκρατικό σύστημα που μπορεί να υπάρξει, δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που διακυβεύονται η αυτονομία και η ακαδημαϊκή αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων». Παράλληλα, μιλώντας εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, διευκρίνιζε ότι η σαφής θέση τους είναι στήριξη των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως επιθυμεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Από τον Βόλο δήλωσε χθες πως ο ΣΥΝ αγωνίζεται με τις δυνάμεις του πανεκπαιδευτικού κινήματος, τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς, προκειμένου να αποσυρθεί ένας νόμος που οδηγεί τα δημόσια πανεπιστήμια στο χείλος του γκρεμού. Την ανακοίνωση του ΣΥΝ για τις πρυτανικές εκλογές χαιρέτισε χθες η Άννα Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ μιλώντας για ένα θετικό βήμα που ξεκαθαρίζει έως ένα βαθμό το τοπίο, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν η στάση του υπήρξε προβληματική για πολλά θέματα για τα πανεπιστήμια. (Τα Νέα 23-5-08)

Άρχισαν να πληρώνουν τώρα το τίμημα της αύξησης των ποσοστών του ΣΥΝ . Ζαλίστηκαν από τα ποσοστά . διαβάζουν δημοσκοπήσεις , βάζουν νερό στο κρασί τους , ο Αλέξης αρχίζει τις ισορροπίες , κάτι μου θτμίζουν όλα αυτά .Έτσι αρχίζει η αλλαγή της φυσιογνωμίας ενός κόμματος και αν συνεχίσουν έτσι όπου να ναι θα ξαναγυρίσουν εκεί που ήσαν πριν 5 μήνες για να το ξεκαθαρίσουν