Είναι ο καφές στο Ελληνικό καφενείο νεροζούμι;;;;;;;

Γράφει ο Περαστικός - Ευθύλογος

Περαστικός όπως ήμουν χθες από τα σχόλια του καφενείου , διάβασα σε μια ανάρτηση το παρακάτω σχόλιο
"ΒΡΕ ΚΑΦΕΤΖΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕ ΣΟΥ. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΝΕΡΟΖΟΥΜΙ ΣΚΕΤΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ.ΟΜΩΣ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΦΕΤΖΗ ΚΑΙ ΗΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ " και άλλα πολλά που τα διαβάζετε εδώ.
Κοντοστάθηκα και επειδή εκτός από περαστικός είμαι και μόνιμος θαμώνας του καφενείου άρχισα να γράφω στον ανώνυμο φίλο μας.

"Καλώς όρισες στην παρέα. Πάρε καρέκλα κι άραξε... Χαλάρωσε...
Αν σου φαίνεται πολύ ελαφρύς ο καφές (ΝΕΡΟΖΟΥΜΙ ΣΚΕΤΟ τον είπες ), έχουμε και γλυκό του κουταλιού, συκαλάκι... περγαμώτο ...μελιτζανάκι τι προτιμάς; Κι η πελατεία δεν είναι πολύ σόι, τι καρτεράς... κατά τον καφέ κι οι πελάτες... κατά τους πελάτες κι ο καφετζής ... φτηνιάρικα πράματα...
(ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ μας έκραξες ...)
Αλλά τι να κάνουμε κι εμείς οι φουκαράδες …οτι ακούμε από σας τους γραμματιζούμενους, αυτά επαναλαμβάνουμε. Εγώ ας πούμε έχω ακούσει να μιλάνε μέσα στη βουλή για «πολιτική αγυρτεία». Και λέω με το απλοϊκό μου μυαλό: Ποιος θα την κάνει την αγυρτεία; Κανένας νοικοκύρης; Μπα!! Δεν το πιστεύω. Αγύρτης θα την κάνει σίγουρα! Άλλη φορά άκουσα να μιλάνε για κλοπή και για καταλήστευση του δημοσίου χρήματος. Τι ωραία που τα λένε οι άτιμοι! Αλλά πάλι λέω μορφωμένοι είναι πώς να μη τα λένε καλά. Και ξαναρωτάω εγώ ο κακής ποιότητας πολίτης (σαν ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, όπως μας είπες ) Έντιμος να κάνει κλοπή και ληστεία; Αποκλείεται! Κλέφτης και ληστής θα είναι ο παλιοπου…
Και εκεί που πήγαινα να τελειώσω την κουβέντα μου, θυμάμαι κάτι (περί ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που μας είπες , δεν το κατάλαβα και πολύ καλά) και βάζω μια χούφτα πιπέρι στο στόμα! Ακόμη βγάζω φωτιές!!!

Και τώρα φίλε (ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, όπως ήθελες εξαρχής)

1) Ποιος απαξιώνει την πολιτική; Οι απλοί πολίτες η οι
σαλτιμπάγκοι της εξουσίας; 2) Το να κλέβει κάποιος 100 € θεωρείται έγκλημα και τιμωρείται. Το να λεηλατεί η εξουσία τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού, είναι κατά τη γνώμη σου πολιτική πράξη και πρέπει να παραμένει ατιμώρητη;
3) Ο σχολιασμός και η έκφραση οργής με τον γραπτό λόγο είναι η πλέον ανώδυνη αντίδραση για την εξουσία. (για τούτο και επιτρέπεται) και το τελευταίο νόμιμο καταφύγιο του πολίτη. Αλίμονο στους αγύρτες, αν η οργή εκφραστεί με άλλον τρόπο!!!

4) Η Δημοκρατία φίλε δεν κινδυνεύει από τους απλούς πολίτες. Είδες ποτέ στην Ιστορία απλούς πολίτες να ανατρέπουν δημοκρατικό καθεστώς; Άλλα πολιτεύματα ίσως.
Η Δημοκρατία κινδυνεύει από τους επαγγελματίες προστάτες της και από κάθε είδους νταβατζήδες και ισχυρούς.
Στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε ο εξοστρακισμός, γι’ αυτό και κανένας δεν αποκτούσε πολλή δύναμη. Τον εξόριζαν και τέλειωνε. Ακόμη και αν δεν είναι επικίνδυνος κάποιος ισχυρός, είναι εν δυνάμει επικίνδυνος! Σωστό σύστημα είναι εκείνο που δεν ανέχεται την ύπαρξη ούτε πολύ ισχυρών, ούτε πολύ ανίσχυρων.
5) Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι πως θα αναδείξουμε εξουσία, αλλά πως θα περιορίσουμε την αυθαιρεσία της.

6) Δεν γνωρίζω τον κ. Ανδρικόπουλο εναντίον του οποίου στρέφεσαι.
¨εχω διαβάσει ότι έχει αναρτήσει στο καφενείο. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις σε προσωπικό επίπεδο. Το καφενείο από ότι γνωρίζω είναι πρόθυμο να αναρτήσει τις απόψεις σου, όπως και τις απόψεις οποιουδήποτε άλλου.

Και προφανώς ισχύει η πρόσκληση του καφετζή. Βοήθα και συ να το κάνουμε καλλίτερο.
Καφέ είπες δεν έχουμε καλό. Θέλεις ένα διπλό κονιάκ να στανιάρεις;
Και να σκεφτείς με την ησυχία σου;
Πίσω από την αγυρτεία βρίσκονται αγύρτες! Δεν συμφωνείς; Πίσω από την κλοπή βρίσκονται κλέφτες! Δεν συμφωνείς; Πίσω από τη ληστεία βρίσκονται ληστές! Δεν συμφωνείς; Λες να είναι στα βουνά αυτοί οι ληστές; Σκέψου λίγο αυτά τα ερωτήματα.
Καφετζήήήήή !!! Για δες τι θέλει ο φίλος."

Φιλικά
Περαστικός