Με μποϊκοτάζ θα …σώσουμε την κατάσταση;… !!! Κυβερνητική λύση, δεν υπάρχει;…!!!

Έτσι τα …βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Εν όψει της μεγάλης ανατίμησης των ζυμαρικών, το ΙΝΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προτρέπει του καταναλωτές να μην αγοράζουν ζυμαρικά, μέχρι την 31 Μαϊου, γιατί όπως λέει οι τιμές τους αυξήθηκαν πάρα πολύ σε σχέση με πέρσι, ενώ αναμένεται και νέα αύξηση γύρω στο 10% τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που έχουν σταλεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, και με σύνθημα μάλιστα: "τα σιτηρά στο πιάτο μας, και όχι στο ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων".

Καλή η πρωτοβουλία σας, αλλά δεν μας δίνετε και μια εναλλακτική λύση, αφού το καθημερινό μενού του Έλληνα αποτελείται κυρίως από ζυμαρικά.

Δηλαδή με απλά λόγια. Τα σιτηρά να παραμείνουν στις αποθήκες των παραγωγών, (είναι που είναι χρεωμένοι), και να τους …αποτελειώσουμε με το μποϊκοτάζ, δίνοντάς τους τη χαριστική βολή, εμείς οι ίδιοι.

Και καλά εμείς θα προσπαθήσουμε να σας ακούσουμε.

Ωστόσο, τι θα τρώμε μέχρι τέλους Μαϊου;

Ντομάτες με 2 ευρώ το κιλό, ενώ από τον παραγωγό φεύγουν με 30 λεπτά;

Ή μήπως άλλα χορταρικά, λαχανικά, κ.λ.π. είδη μαναβικής, στην τιμή του…κρέατος;

Ξέρετε πόσο κάνουν τα φασολάκια και οι μελιτζάνες στην αγορά. Για την ιστορία, ένα κιλό φασολάκια στοιχίζει όσο τέσσερα κιλά ζυμαρικά. Και όσο για την τιμή που φεύγουν από τον παραγωγό, αυτή είναι 10 φορές μικρότερη από την τελική τιμή πώλησης.

Η πολιτική του μάρκετινγκ είναι πολύ προχωρημένη, από αυτή την πολιτική των κυβερνώντων.

Τα σούπερ μάρκετ για να καλύψουν το δήθεν παθητικό από την μη πώληση των ζυμαρικών, θα μειώσουν έστω και λίγο την τιμή τους, για μικρό χρονικό διάστημα, και θα τα χρησιμοποιήσουν σαν "κράχτη", ενώ παράλληλα θα έχουν φροντίσει να καλύψουν ίσως και στο διπλάσιο αυτή την υποτιθέμενη οικονομική "ζημιά", ρίχνοντάς την σε άλλα προϊόντα, χωρίς ωστόσο εμείς να το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια των κυβερνώντων, με την επιβολή διατίμησης σε όλα τα προϊόντα. Τέτοια πρόθεση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, γιατί οι ίδιοι ουδέποτε είχαν πρόβλημα αγοραστικής αδυναμίας.

Ποιος χορτάτος σκέπτεται τον νηστικό;

gianniotis.gr