Ο Ξιφομάχος

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Την αβάσταχτη προκλητικότητα του ετερόφωτου είναι του, αντέταξε ο δικομανής προύχοντας της Εκάλης κατά την «ειδυλλιακή » εξέτασή του στην βουλή. Και καλά έκανε. Γιατί εμπρός του είχε να αντιμετωπίσει την αβάσταχτη ελαφρότητα των αιρετών αρχόντων ενός δεινοπαθούντος λαού. Που κιότεψαν να του θέσουν θέμα πόθεν έσχες.. Γιατί αν το έθεταν όφειλαν πρωτίστως να το θέσουν στην αφεντιά τους. Να επινοήσουν τρόπους επαρκούς αιτιολόγησης του δεύτερου λιπαρού «εγώ» τους. Εκείνου που τροφοδοτεί την χλιδάτη ζωή τους. Δεν την είχαν πρόχειρη όμως και περιορίστηκαν σε ερωτήσεις του τύπου που περάσατε το Πάσχα σας.

Στην αλλοδαπή και συγκεκριμένα στην Γερμανία τους επιτίμησε για την άγνοιά τους ξιφουλκώντας ταυτόχρονα εναντίον τους με τον δείκτη του δεξιού χεριού προτεταμένο απειλητικά. Όπως το ξίφος του. Εκεί αντί του οβελία σούβλισαν από κοινού με την Ντόϋτσε Τέλεκομ και τον επί των οικονομικών υπουργό της Ελλάδας, τον ΟΤΕ. Καλοχώνευτος του είπαν «οι… ιεροεξεταστές» του και τον απάλλαξαν της παρουσίας τους και όχι της παρουσίας του..

Διαφορετικά σήμερα θα ήμασταν ενήμεροι για τον τρόπο που απόκτησε την βιτρίνα και το ευ ζειν του. Που πότε πως και γιατί. Σε πια ή ποιες off shore εταιρίες είναι εγγεγραμμένα τα μετοχικά κεφάλαια των επιχειρήσεών του.. Όπως για παράδειγμα θα είχαμε καταστεί γνώστες του υπόγειου τρόπου συγκέντρωσης των διάσπαρτων ανά τον πλανήτη μετοχών του κολοσσιαίου τηλεπικοινωνιακού μας οργανισμού. Θα γνωρίζαμε γιατί η Ντόϋτσε Τέλεκομ δεν αποτάθηκε πρώτα στο δημόσιο για την εξασφάλιση τού προς διάθεση μετοχικού του ποσοστού και βρήκε εύκαιρο τον κ. ξιφομάχο.. Θα ξέραμε γιατί ο κ. καταλληλότερος κατά κόσμον Κώστας Σημίτης περιόρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δημοσίου επί του ΟΤΕ στο 33% παραμυθιάζοντας το πανελλήνιο με την «χρυσή μετοχή».. Θα μαθαίναμε ποιο συγκεκριμένα ήταν το deal με τον Γερμανό όπου σε παγκόσμια πρωτοτυπία το Δημόσιο πούλησε φθηνότερα και αγόρασε ακριβότερα. Ποιος ενθυλάκωσε το διάφορο.. Πιθανότατα να πληροφορούμαστε ακόμη και τις πινακίδες κυκλοφορίας των νταλικών με το πολύτιμο χρηματικό φορτίο που σέρνει πίσω του ο ξιφομάχος και ίσως την προέλευσή του.. Κυρίως αυτή.. Γιατί αν νομίζει ο ξιφομάχος ότι θα μπουκώσει και μας η σκόνη από τα ποδοβολητά των σαράντα επτά έμμισθων του ιδιωτικού του στρατού, πλανάται πλάνην οικτρά. Θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας του.. Όχι στους αόρατους μετόχους του.. Αλλά στον Ελληνικό λαό τον κατ’ αποκλειστικότητα βασικό και μοναδικό μέτοχο του Ελληνικού έθνους.
ευγένιος ανδρικόπουλος