Συνέχεια στις κουβέντες του καφενείου μας για την ομάδα εψιλον

Γράφει η wikipedia :

Η Ομάδα Έψιλον είναι μια φανταστική μυστική οργάνωση που υποτίθεται ότι αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες, πιλότους, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Αφορά σε μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί σε ορισμένους κύκλους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ισχυρισμοί για την ομάδα

Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, ανύπαρκτη μέχρι σήμερα τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού/ διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της/ οι σημερινοί αρχηγοί προέρχονται από τον Σείριο, ενώ κατα άλλους όλο το Ελληνικό φύλο προέρχεται από εκεί. Άλλοι ισχυρισμοί που έχουν υποστηριχτεί για την οργάνωση είναι ότι διαθέτει μυστικές βάσεις στη Σελήνη και ότι πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974. Συγκεκριμένα ο τελευταίος ισχυρισμός είναι του Ανέστη Κεραμιδά, συγγραφέα και ένθερμου υποστηρικτή της ιδέας της ύπαρξης της ομάδας, σύμφωνα με τον οποίο κατά τη διάρκεια της εισβολής Ούφο της Ομάδας Ε κατέστρεψαν Τουρκικά τανκς αποτρέποντας τους Τούρκους από την κατάκτηση ολόκληρου του νησιού.

Δημιουργία του μύθου

Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα συγγραφείς όπως ο Ανέστης Κεραμιδάς και ο Γεράσιμος Καλογεράκης ανέπτυξαν τη θεωρία τους σε βιβλία τους. Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδας, και έχουν εμφανιστεί διάφοροι (ακόμη και στην τηλεόραση) υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη της μυστικής οργάνωσης.

Οι εν λόγω συγγραφείς προσπαθούν να πείσουν μέσα από τα βιβλία τους για την ύπαρξη της ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό τους για μια περίοδο ήταν η πολεμική κατά της Χριστιανικής πίστης και ένα αρχαιόφιλο προφίλ που όμως πολύ σύντομα εγκαταλείφθηκαν και υιοθετήθηκε η πότε έμμεση και πότε άμεση υποστήριξη της κρατούσας Ορθόδοξης θρησκείας (ο εκ των πρωτεργατών Κεραμμυδάς υπήρξε μάλιστα υποψήφιος βουλευτής του πολιτικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.).