Ο Βγενόπουλος την έπεσε στην Κυβέρνηση

Αιχμές για τον τρόπο που έγινε η συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Τelekom για τον ΟΤΕ άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, λέγοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν ήταν «λαγός» στη συμφωνία.

Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ουδέποτε θέλησε να αυξήσει το ποσοστό της εταιρίας του περισσότερο από το 20% και να διεκδικήσει το management, μίλησε για άδικη μεταχείριση της MIG από τους υπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών και πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να δίνονται σε ελληνικά χέρια και όχι ξένα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι από τη συμφωνία πλήττονται οι μικρομέτοχοι γιατί δεν έγινε δημόσια πρόταση από την Deutsche Τelekom, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν είναι επωφελής για άλλους μετόχους πλην της DT με αποτέλεσμα, όπως είπε, όποιος προλαβαίνει πηδά από το παράθυρο για να σωθεί.

Σε ό,τι αφορά τις αγωγές κατά των κ.κ. Αλ.Τσίπρα και Γ.Παπανδρέου, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ο πολιτικός λόγος θα πρέπει να έχει όρια, τα οποία θέτει το Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι, και πως όπως ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει κατά υπουργού, έτσι και ο ίδιος δεν δέχεται να τον αποκαλούν απατεώνα.
Ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε ότι όπως ο ίδιος είναι υπηρέτης των μετόχων της MIG, έτσι και οι βουλευτές είναι υπηρέτες του ελληνικού λαού.
in.gr