΄Οχι στον ανέξοδο λαικισμό

Ανταπαντά ο ανώνυμος σχολιογράφος (Αυτός που είπε ότι ο καφές στο καφενείο είναι νεροζούμι)

Στην ανάγκη μου για επικοινωνία αποφάσισα να δοκιμάσω αυτό τον ιδιαίτερο και άγνωστο για μένα τρόπο του διαδικτύου. Δυστυχώς βρίσκομαι πάλι στη δυσάρεστη θέση να εγκαταλείψω γρήγορα αυτό το εγχείρημα μου. χωρίς κανένα ελιτισμό αλλά με ειλικρίνειά θα πω πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι απόψεις που εκφέρονται και οι διάλογοι που αναπτύσσονται δυστυχώς υποκύπτουν στην ευκολία της καταγγελίας και του ανέξοδου λαϊκισμού. Βαρέθηκα το δημόσιο πολιτικό και όχι μόνο λόγο, που αναλίσκεται στο να καταγγέλλει τους άλλους(τους πολιτικούς ιδιαίτερα) , που απαντά με βεβαιότητες για το καθετί, που εξοβελίζει κάθε προσπάθεια αναλυτικού λογοτύπου αυτοϊκανοποιείται με στερεότυπα του συρμού, που δείχνει με το δάχτυλο τους υπευθύνους που βεβαία είναι πάντα οι άλλοι, που τέλος αρνείται κάθε αυτοκριτική και προσωπική ευθύνη.


Φiλε περαστικέ, με κίνδυνο να θεωρηθεί πως υπερασπίζομαι πολιτικές η πολιτικούς και εν γένει δημόσια πρόσωπα που σύμπασα η κοινωνία τους φορτώνει όλες τις αμαρτίες του κόσμου θα σου πω τούτο. Οι ταγοί κάθε κοινωνίας και κάθε λάου και πρέπει και έχουν την πρώτη ευθύνη. Είσαι όμως πολύ βέβαιος πως εσύ ως πολίτης όταν έρχεται η ώρα να ασκήσεις το ύψιστο και θεμελιώδες δικαίωμα σου, επιλεγείς πάντα με τα κριτήρια που πρέπει να προτάσσει ένας ώριμος δημοκρατικός πολίτης, χωρίς εκπτώσεις? Έχεις την εντύπωση πως το στοιχειό της ωριμότητας σου ως πολίτης εξαντλείται μόνο στην εκλογή? Η μήπως θεωρείς ότι ασκώντας τη σκληρή σου κριτική από το καλό μας καφενείο καθάρισες-όλοι μας δηλαδή- με τις ευθύνες σου.

Το σύνθημα "οι λαοί δεν φταίνε ποτέ" έχει προ πολλού καταρριφθεί. Δυο παραδείγματα από τη πρόσφατη ιστορία-την όποια επικαλείσαι- είναι αρκετά. Ούτε ο Χίτλερ ούτε ο Μουσολίνι κατέλαβαν την εξουσία χωρίς τη θέληση του κυρίαρχου λάου! Λένε πως η αυτοκριτική είναι η ευλογία και η κατάρα της αριστεράς! Εσχάτως διαπιστώνω πως οι αριστεροί της νέας γενιάς(εκεί κατατάσσω τον περαστικό) , η ηττημένη αριστερά του καιρού μας το μόνο που κάνει είναι να καταριέται τους άλλους, να μυξόκλαιει τη μοίρα της, να φοβάται καθετί νεογνά σνομπάρει ότι δεν ανήκει στην ιστορία και τις παραδόσεις της.

Εγώ συγγνώμη από αυτή την αριστερά δεν θέλω να πάρω. Όπως δεν θέλω να πάρω από την ευκολία του πολίτικου λόγου που διακινείται στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Αυτά κατά τη γνώμη μου αποτελούν φτηνά υλικά για ένα καλό καφεών ΝΕ Ρ Ο Ζ ΟΥΜ Ι!!! Επανέρχομαι λοιπόν στη παλιά δοκιμασμένη συνταγή στο καφενέ "ΚΑΘΟΛΟΥ". [Άλλωστε ως παλιός καφετζής ξέρω πως ο καφές είναι θέμα γούστου]. Τίτλοι τέλους λοιπόν η αλλιώς ΚΥΚΝΕΙΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΑΣΜΑ.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!