Περί 'Νεροζουμιού" και Ποιότητας

Γράφει ο gianniotis gr

Η λογική των χαρακτηρισμών - έστω και των αρνητικών - δεν έχουν ποτέ αφοριστικό χαρακτήρα.


Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο συγκεκριμένος φίλος που χαρακτήρισε ως "νεροζούμι" τον καφέ του Ελληνικού Καφενείου, δεν είχε την πρόθεση να θίξει ούτε την ποιότητα του προσφερόμενου...καφέ, αλλά και ούτε και το έμψυχο υλικό του που απαρτίζετε από επισκέπτες, από θαμώνες, από περαστικούς, από περίεργους και γενικά από μια ανθρώπινη γκάμα ποικιλόμορφης και ποικιλοτρόπως εκφραζόμενης Ελληνικής κουλτούρας.

Πιστεύω ότι μπορεί να επηρεάσθηκε από κάποιο σχόλιο επισκέπτη, (ενδεχομένως και δικού μου), γι' αυτό και θεώρησε ότι ένα τέτοιου είδους σχόλιο, (μη συμβατό με την άποψή του), μπορεί και να χαρακτηρισθεί ως ταυτόσημο με το "νεροζούμι".

Δεν θα επιχειρήσω να πείσω τον ανώνυμο φίλο μας για την ορθότητα ή μη των απόψεών μου, άλλωστε θα ήταν πολύ υποτιμητικό και απαξιωτικό για τον ίδιο, μια τέτοια πρόθεσή μου.

Ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι πρόκειται περί κλασσικού Ελληνικού καφενείου με ολοένα και συνεχώς αυξανόμενη πελατεία, χωρίς να μου διαφεύγει και το γεγονός ότι στη χώρα μας κλείνουν καθημερινά δεκάδες...καφετέριες.

Σεβόμενος την γνώμη του, την άποψή του, αλλά και τα "πιστεύω" του, τον καλώ να πιούμε κάτι μαζί στο ίδιο...τραπέζι, προσφέροντάς του μάλιστα, και την εκτίμησή μου.

Άλλωστε η διαφορετικότητα των απόψεων, προϋπήρχε και "τω πάλαι", επί ...εκκλησίας του δήμου.

Φιλικά

gianniotis.gr