ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

Όπως δε δίστασε ο 30χρονος δολοφόνος από το Μυλοπόταμο να καρφώσει το στιλέτο στην καρδιά του άτυχου Μανόλη και να κόψει το νήμα της ζωής του, έτσι δε δίστασε να παλέψει σώμα με σώμα με τον αστυνομικό που τον εντόπισε να πίνει ανέμελος τον καφέ του μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστη καφετέρια του Βραχασίου - παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ήταν κυριολεκτικά επικηρυγμένος - αλλά και να προσπαθήσει να τραβήξει το μαχαίρι που κρατούσε πάνω του, σαν να μην τον ενδιέφερε να πάρει μια ακόμα ζωή, προκειμένου - όπως είχε και ο ίδιος εξομολογηθεί - να μην επιστρέψει ξανά στη φυλακή...
Σχεδόν τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά από το άγριο έγκλημα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αθώο θύμα τον 21χρονο φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη(φωτο ) από τα Χανιά ο 30χρονος δολοφόνος του, που είχε τραπεί σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας μετά από ένα ακατάπαυστο ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολυθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι ο 30χρονος δράστης κινούνταν στις περιοχές Μαλίων, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, είχαν στρέψει τις έρευνες για τον εντοπισμό του στο νομό Λασιθίου, με τις Αρχές να έχουν εδώ και μέρες "χτενίσει" την περιοχή. Ωστόσο, η σύλληψή του προέκυψε από μια τυχαία συγκυρία αλλά και από το γεγονός ότι ο δράστης και ο αστυνομικός που τον συνέλαβε φαίνεται ότι είχαν ίδια προτίμηση για το... πού θα πιούν το μεσημεριανό καφέ τους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, ο 30χρονος δράστης συνελήφθη από αστυνομικό του Τμήματος Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, στις 3:30 χθες το μεσημέρι στην κοινότητα Βραχασίου. Την ώρα της σύλληψης προσπάθησε να διαφύγει από τον αστυνομικό και προέβαλε αντίσταση. Πάνω του έφερε ένα μαχαίρι, το οποίο μάλιστα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κατά του αστυνομικού που επιχειρούσε τη σύλληψή του, «ωστόσο αυτό δεν έγινε για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του, καθώς ο αστυνομικός αντιλαμβανόμενος την κίνησή του πυροβόλησε αμυνόμενος και για εκφοβισμό δυο φορές στον αέρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ανακοίνωσης. Ο δράστης μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, όπου και ανακρινόταν για αρκετές ώρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν "ζώσει" το κτίριο.
Μαχαίρι, γυαλιά και ένα καπέλο
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου..................(Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ)

Πηγη iraklio web radio