Ο Μπερλουσκόνι ...αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μετανάστευσης;;;;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΑΜΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
Στο καφενείο μας θα ακούγονται όλες οι φωνές έστω και αν διαφωνούμε

Γράφει ο ΣΗΚΑΤ


Σκληρά μέτρα κατά των παρανόμων μεταναστών και της εγκληματικότητας ενέκρινε η νέα κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Από την Νάπολη, όπου συνεκλήθη για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο με αφορμή και το οξύ πρόβλημα με τα απορρίμματα στην πόλη, υποσχέθηκε αντιμετώπιση των θεμάτων της μετανάστευσης σαν να επρόκειτο για έκτακτη κρίση. Η νέα νομοθεσία θα εισαχθεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η παράνομη μετανάστευση γίνεται αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, ενώ θα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία που ενοικιάζονται σε παράνομους μετανάστες. Συγκεκριμένα προβλέπεται άμεση σύλληψη, προσαγωγή στο αυτόφωρο και καταδίκη από έξι μήνες μέχρι και τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, αδίκημα που επισύρει ποινές φυλάκισης γίνεται και ο εξαναγκασμός παιδιών σε επαιτεία, κάτι που μάλλον στοχεύει τους Ρομά που ζουν στην Ιταλία.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει μέτρα για την διευκόλυνση της απέλασης των παρανόμων μεταναστών, για τον έλεγχο του εισοδήματος των μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης προβλέπονται μέτρα κατά της εκμετάλλευσης του παροχής ασύλου με σκοπό την διαμονή στην Ιταλία και η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών από τις 60 μέρες που ισχύει σήμερα, μέχρι και 18 μήνες.

«Οι πολίτες έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα να μην φοβούνται και αυτό είναι ένα δικαίωμα που κάθε πολιτεία που αξίζει αυτό τον τίτλο πρέπει να εγγυάται», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που είχε θέσει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας την μετανάστευση και την εγκληματικότητα.

Και να σκεφτείτε πως οι μετανάστες στην Ιταλία ,αναλογικά είναι πολλοί ποιο λίγοι από ότι είναι στην Ελλάδα , μήπως θα έπρεπε μια που δεν έχουμε δυνατότητα να σκεφτούμε και να πάρουμε μέτρα εδώ ,να αντιγράψουμε τους ιταλούς ? η μήπως η ιταλοί είναι δικτατορικό καθεστώς και δεν πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς ? έχετε υπ όψιν σας πόσα εγκλήματα γίνονται καθημερινά από αλλοδαπούς και δεν το παίρνεται χαμπάρι διότι τηλεόραση , ραδιόφωνο , εφημερίδες δεν λένε τίποτα


Ο καφετζής επειδή ξέρει ότι υπάρχουν και άλλες γνώμες σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών , περιμένουμε και άλλες απόψεις για να τις δημοσιεύσουμε