΄Ανοιξαν τα στόματα στη Γερμανία για τις μίζες

Ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ ( φωτό) είναι ο πρώτος που δικάζεται για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της SIEMENS. Στη μεγάλη αίθουσα του ορκωτού εφετείου του Μονάχου, που επελέγη για να καλυφθούν οι ανάγκες των 100 περίπου δημοσιογράφων που κάλυψαν την έναρξη της δίκης, ο 57χρονος μικρόσωμος Ράινχαρτ Σίκατσεκ μολονότι κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει ανακουφισμένος.
Κατά την εξέτασή του ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ αναφέρθηκε συχνά στην ελληνική πτυχή, επιβάρυνε επανειλημμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της SIEMENS Ελλάδας Μιχάλη Χριστοφοράκο, και τον πρώην διευθυντή του τμήματος τηλεπικοινωνιών της SIEMENS Πρόδρομο Μαυρίδη. Από τα ποσά που ο ίδιος διαχειρίστηκε, για τα «χρήσιμα έξοδα» όπως είπε στο δικαστήριο, «περίπου το 80% πέρασε σε λογαριασμούς του Πρόδρομου Μαυρίδη»
Κατά τον Σίκατσεκ, η ελληνική μονάδα Com «ήταν η καλύτερη που είχε σε όλο τον κόσμο η SIEMENS. Ο βαθμός αναγνωρισιμότητας του Μαυρίδη ήταν πολύ μεγάλος…όσο δε για την
αποτελεσματικότητα της Ελληνικής SIEMENS θα έπρεπε να της απονεμηθεί βραβείο», σημείωσε ο Σίκατσεκ. Ειδική αναφορά έκανε ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ στην προγραμματική συμφωνία SIEMENS και ΟΤΕ που έκλεισε το 1997 θυμάται μόνον τον κωδικό της συμφωνίας: 8002. Το αρχικό ύψος ήταν ένα δις γερμανικά μάρκα, αλλά στο μεταξύ μέχρι σήμερα διπλασιάστηκε. Για τη συμφωνία αυτή υπήρχε προμήθεια 8,5% που κρατούσε και διαχειρίζονταν η εγχώρια SIEMENS Ελλάδος.
Οι προμήθειες αυτές πληρώθηκαν τόσο από το σύστημα των ‘μαύρων ταμείων’ στην ύστερη φάση, όσο και «σε ρευστά μέσα από το λογαριασμό του Σάλτσμπουργκ, όπως είπε ο Σίκατσεκ.

Υπολογίστε το 8.5% των 2 δις γερμανικών μάρκων και κρατήστε την αναπνοή σας. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά!! !!!!!Περιμένουμε να ανοίξουν και τα στόματα στην Ελλάδα .΄Ιδωμεν!!!!!!