Κυανόκρανοι κακοποιούν παιδιά του 3ου κόσμου

Μία απίστευτη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης φέρνει στο φως το βρετανικό δίκτυο BBC. Παιδιά του τρίτου κόσμου, ηλικίας έως έξι ετών, βιάζονται από Κυανόκρανους και από εργαζόμενους σε αποστολές βοήθειας. Την καταγγελία κάνει η φιλανθρωπική βρετανική οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά». Ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που έχουν φθάσει για να βοηθήσουν τα ταλαιπωρημένα παιδιά από χώρες όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, το Σουδάν και την Αϊτή, είναι αυτοί οι ίδιοι που τα κακοποιούν. Ο ΟΗΕ σε απάντησή του, αρκέστηκε να πει ότι θα ερευνήσει το θέμα διεξοδικά. Από την μεριά της, η φιλανθρωπική οργάνωση λέει πως το πιο σοκαριστικό απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν καταγγέλλει την κτηνωδία, αφού αυτά τα παιδιά είναι ήδη πολύ φοβισμένα για να πουν το οτιδήποτε

Ένα 13χρονο κορίτσι ωστόσο, μίλησε στο BBC και περιέγραψε πώς 10 Ειρηνοποιοί του ΟΗΕ την βίασαν σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της στην Ακτή Ελεφαντοστού. Την άφησαν ματωμένη, να τρέμει και να κάνει εμετό.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή ελέγχου που θα ασχολείται με αυτό που περιγράφει ως «ενδημικές αποτυχίες», ενώ ζήτησε να υπάρξουν προσπάθειες για αύξηση της προστασίας των παιδιών σε διεθνές επίπεδο.

«Πρόκειται για μία μειοψηφία ατόμων, τα οποία όμως χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να εκμεταλλευτούν σεξουαλικά παιδιά και τα παιδιά δεν έχουν τη φωνή να μιλήσουν γι' αυτό» δήλωσε η διευθύντρια του Save the Children στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Δεν έχει μείνει τελικά τίποτα όρθιο στο κόσμο που ζούμε . Οταν και οι κυανόκρανοι κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά . Άραγε τι άλλο χειρότερο θα ακούσουμε;