Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η πολλή Δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση...


 Κρύφτηκαν πίσω από έναν δικό τους νόμο και απαγόρευσαν τη χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τον χώρο όπου η ελληνική κυβέρνηση φιλοξενεί την 9η Διεθνή Συνάντηση για τους Ωκεανούς Our Ocean. Με την αιτιολογία πως οι περιβαλλοντικές ομάδες που οργάνωσαν τη συγκέντρωση έξω από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δεν γνωστοποίησαν στις Αρχές την πρόθεσή τους να διαμαρτυρηθούν, αλλά... και επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνάθροισης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, η κυβέρνηση έβαλε στον γύψο το δικαίωμα των πολιτών να σταθούν απέναντι στα κυβερνητικά ψέματα όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη χώρα.

Γιατί δεν την αντέχει την πολλή Δημοκρατία αυτή η κυβέρνηση, όπως δεν αντέχει και τον αντίλογο στην προπαγάνδα της. Γιατί περί προπαγάνδας πρόκειται όταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του αραδιάζουν μια σειρά από ψέματα, αποκρύπτοντας τη θλιβερή πραγματικότητα που αφορά τις ελληνικές θάλασσες. Μια πραγματικότητα που δεν θέλησαν να ακουστεί ούτε καν έξω από τον χώρο της διάσκεψης και αφορά τις παραχωρήσεις τεράστιων θαλάσσιων οικοπέδων στις πετρελαϊκές εταιρείες για εξορύξεις υδρογονανθράκων, τα σχέδια για εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών, την επιχειρηματική έξαρση των ιχθυοκαλλιεργειών που φυτρώνουν σχεδόν ανεξέλεγκτα παντού, αλλά και τα νομοθετικά εκτρώματα που υπονομεύουν την προστασία των οικότοπων και του αιγιαλού.

Της έπεσε βαρύ της κυβέρνησης να ακουστούν κάποιες φωνές διαμαρτυρίας. Της έπεσε ακόμα πιο βαρύ να βγουν αυτές οι φωνές και αυτές οι καταγγελίες εκτός συνόρων. Και από ό,τι φαίνεται, της πέφτει γενικώς βαριά η Δημοκρατία αυτής της κυβέρνησης, που αφού έκρινε πως δεν θα ήταν και το καλύτερο να στείλει τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν τους συγκεντρωμένους μπροστά στα μάτια των φιλοξενούμενών της, τους τράβηξε μια απαγόρευση και καθάρισε.

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.