ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν στις προκριματικές

 

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 με επιτυχία η διαδικασία εκλογής των υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 8:00 το πρωί όταν κι άνοιξαν οι κάλπες, υπήρξε μαζική συμμετοχή. Συνολικά περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στη διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν τους συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η διαδικασία τελικά θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την καταμέτρηση των ψήφων.

Θα ανακοινωθούν μόνο όσοι προκρίνονται και όχι οι σταυροί που πήρε ο καθένας, ώστε εκείνοι που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους ψήφους από την εσωκομματική διαδικασία, να μην έχουν προβάδισμα ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου.


Από τις σημερινές εκλογές θα προκύψουν τα 35 πρόσωπα από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. Σίγουρα υποψήφιοι θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.


Πέντε υποψηφιότητες θα επιλέξει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ώστε να ..διορθωθεί η ποσόστωση ανδρών και γυναικών αν χρειάζεται (το καταστατικό του κόμματος προβλέπει 21 γυναίκες και 21 άνδρες υποψήφιους) και πιθανόν να εκπροσωπηθούν κάποιες κοινωνικές ομάδες.