Αναβλήθηκε η ιστορική δίκη του Τραμπ


 Δικαστής της Νέας Υόρκης ανέβαλε χθες, καταρχήν για έναν μήνα, την ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που προβλεπόταν να αρχίσει την 25η Μαρτίου, για την υπόθεση των μυστικών πληρωμών για την εξαγορά της σιωπής ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση το 2006.

Η δίκη δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε καταδίκη για φυλάκιση του Ρεπουμλικάνου ως και τεσσάρων ετών, καθώς τον βαραίνουν 34 κατηγορίες Εκπρόσωπός του δήλωσε πως συνεχίσουν τη «μάχη για να τερματιστεί αυτή η κίβδηλη υπόθεση». Οι συνήγοροί του ζητούσαν αναβολή για 90 ημέρες και να υπάρξει αναμονή ωσότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί για την ποινική ασυλία του.

Ο μεγιστάνας χαρακτηρίζει «απάτη» τη δίωξή του για τις πληρωμές στην Ντάνιελς και διαψεύδει πως είχε σχέση μαζί της. Ωστόσο, κατηγορείται πως παραχάραξε έγγραφα του ομίλου του Trump Organization για να αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην κυρία Κλίφορντ πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τις οποίες κέρδισε.

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου επιδιώκει εδώ και μήνες να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η έναρξη των τεσσάρων ποινικών δικών για να μην καθίσει στο εδώλιο κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τις προσφυγές και τις ενστάσεις και στις τέσσερις ποινικές δίκες που έχει μπροστά του, με την ελπίδα πως δεν θα δικαστεί προτού γίνουν οι εκλογές.


Μπόρεσε έτσι να εξασφαλίσει την αναβολή δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον που θα ξεκινούσε την 4η Μαρτίου και αφορούσε την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Η δίκη αυτή αναβλήθηκε ωσότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για το ζήτημα της ενδεχόμενης ασυλίας του — κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.


Ενώ η δίκη του για την υπόθεση του χειρισμού απορρήτων, που αρχικά θα ξεκινούσε την 20ή Μαΐου, αναμένεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες.


Στην Τζόρτζια, στη δίκη του για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, απορρίφθηκε χθες αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως, αλλά ζητήθηκε αναδιοργάνωση της ομάδας του. Η απόφαση αίρει σημαντικό εμπόριο για τη διεξαγωγή αυτή της δίκης, για την οποία πάντως δεν έχει οριστεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα.