Πρώτες σκέψεις...

 
Γεγονότα και (πρώτες) σκέψεις:


1) Την ώρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραηλ  στην Παλαιστίνη, ο ISIS εμφανίζεται παραδόξως να χτυπάει τη Μοσχα. Ενδιαφέρον...

2) Οι ίδιοι οι Ρώσοι, από... την άλλη, μιλούσαν για επιχειρήσεις που σχεδίαζαν ομάδες ISIS στο έδαφός τους, αρχές του μήνα. 

3) Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν 7 Μάρτη ότι επίκειται τρομοκρατικη επίθεση στη Μόσχα προσδιορίζοντας, μάλιστα, την διάπραξή της σε συναυλιακό χώρο... Η Ρωσια λέει ότι ποτέ δεν τους έδωσαν στοιχεία γι' αυτές τις πληροφορίες. 

4) Οι Δυτικοί από την πρώτη στιγμή, κι ενώ ακόμα άνθρωποι τρέχουν να σωθούν στον χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης, πασχίζουν να αρνηθούν κάθε εμπλοκή της Ουκρανιας από το μακελειό. 

5) Οι Ρώσοι, από την άλλη, κι από την πρώτη στιγμή, πασχίζουν να βάλουν άμεσα ή έμμεσα στο κάδρο την Ουκρανια και τη Δύση, τακτική που επιστεγάζεται και από το διάγγελμα του Πουτιν. 

6) Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Μητσοτάκης έχει "καρφωθεί" από τον Ζελενσκι ότι έχει προβεί σε νέες, εν κρυπτώ αυτή τη φορά συμφωνίες αδιανόητης και ακόμα βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, με τον Μητσοτάκη να διαψεύδει. 

7) Εκείνο, που δεν διαψεύδεται με τίποτα - και εδώ είναι το κρίσιμο για τον λαό και τον τόπο μας - είναι η ολοφάνερη πολιτική στράτευσης της κυβέρνησης - είτε με κρυφές είτε με φανερές συμφωνίες - πίσω από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν το λαό και τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες (ο δε Αμερικανοτσολιαδισμός της κυβέρνησης φτάνει μέχρι του σημείου ενόψει της επετείου της Επανάστασης του 1821, με την οποία μια τόσο δα... σχέση είχαν η Φιλική Εταιρεία, οι Υψηλάντηδες, η ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο Καποδίστριας κοκ, να αποκλείει ρώσικη παρουσία στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου)... 


Μπογιόπουλος Νίκος