ΤΕΜΠΗ: Οι Έλληνες εισαγγελείς καλούνται για εξηγήσεις στην Ευρώπη

 
Η Εισαγγελέας της ΕΕ, κα. Κοβέτσι, κάλεσε εσπευσμένα στο Στρασβούργο τον κ. Σοφουλάκη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα έχουν αναφερθεί στην εξεταστική επιτροπή για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, η οποία έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μίλησε για κυνισμό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Άφησε επίσης αιχμές για «αργοπορημένη ανακριτική κίνηση» αλλά και σχετικά με το πόσο αυτόβουλη ήταν η κίνηση της εισαγγελίας Λάρισας να ασκήσει τώρα ποινική δίωξη στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, σχολίασε η κ. Μαρία Καρυστιανού, για την δίωξη σε βάρος του.

Σε δηλώσεις της στο Dnews η Μαρία Καρυστιανού είπε: «Μετά από ένα χρόνο περίπου, εισακούστηκαν οι φωνές μας στην Εισαγγελία Λαρίσης και προχώρησαν σε ποινική δίωξη στον κ. Αγοραστό, κάτι για το οποίο εμείς φωνάζαμε εδώ και πολλούς μήνες. Ελπίζουμε από δω και πέρα, η Ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο δυναμικά και στις υπόλοιπες ποινικές διώξεις αποκαθιστώντας έστω και τώρα τη βεβηλωμένη μνήμη των παιδιών μας».

Σε δήλωσή του ο Κ. Αγοραστός χαρακτηρίζει “άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών” και επιμένει πως η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια και δεν ήταν αυτή που έλαβε αποφάσεις για το άρον άρον μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος.