Στο αρχείο...


 Η εισαγγελία Αθηνών έθεσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα στο αρχείο την υπόθεση της υποτιθέμενης διαρροής από στελέχη της... Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στον Τύπο των βουλευμάτων για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, όπως γράφει η Καθημερινή.


Την προκαταρκτική έρευνα έκανε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Στεφανάτος και η πρότασή του για αρχειοθέτηση έγινε δεκτή από την εισαγγελέα Εφετών Κατερίνα Αντωνίου. Στην σχετική απόφαση αναφέρεται ότι «δεν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης, καθόσον δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης» κατά την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα είχε προκαλέσει ο πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από την θέση αυτή. Με την ενέργειά του, είχαν στοχοποιηθεί ως ύποπτοι και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για την δημοσιοποίηση των βουλευμάτων με τα οποία για άρση απορρήτου -από την ΕΥΠ- στο κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου οι:

Δύο ακόμη στελέχη της ΑΔΑΕ
Όπως σημειώνεται, η τότε ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια με τυπική αφορμή την αναφορά των αριθμών των βουλευμάτων από τον δημοσιογράφο στην καταγγελία που είχε κάνει τον Μάιο του 2022, «παραβλέποντας» ότι οι ίδιοι αριθμοί είχαν δημοσιευτεί σε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις ένα μήνα νωρίτερα.

Η εφημερίδα ωστόσο αναφέρει ότι ουσιαστική «αφορμή για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος των μελών της ΑΔΑΕ ήταν ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που, τον Ιούλιο του 2021, οι κ.κ. Παπανικολάου, Γκρίτζαλης και ακόμη δύο στελέχη της ΑΔΑΕ είχαν διενεργήσει στις εγκαταστάσεις στις εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιακού παρόχου (Cosmote)»...

avgi.gr