Βρε μελαχρινάκι, μας πότισες φαρμάκι...

0

 
Τα καλά νέα πρώτα, για να πάρει μπρος το νέος έτος με κάτι θετικό:

Δεν έχουμε χάσει ως έθνος τη διάθεσή μας για... καυγά!Αυτό δεν είναι καλό νέο, θα σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν κάποιοι ακραιφνείς ακροκεντρώοι, που μέχρι φουρτούνα σε φλιτζάνι τσάι μπορούν να ανεχθούν δίχως να πειραχτούν τα τόσο ευαίσθητα νεύρα τους. Τους συλλυπούμαι και τους ιδίους και τη Τζέην Ώστεν, πλην όμως για μένα είναι δείγμα υγείας να ανεβαίνουν και λίγο τα γράδα, να σηκώνονται οι θερμοκρασίες, να πέφτει και λίγο βρισιδάκι καμιά φορά. Κάποιοι από τους σημερινούς ακροκεντρώους ζητάγανε και γιαουρτώματα παλιότερα που ήταν αριστεροί επαναστάτες, αλλά τι να σας πω αυτά είναι ζητήματα δημοσίας τάξεως και τώρα με τις γραπτές καταθέσεις των οργάνων καλύτερα να φυλάει κανείς τα ρούχα του. Για να έχει τα μισά…

Και τα κακά νέα;
Για τα κακά νέα θα το ξεκινήσω με κάτι που είχα γράψει προ αμνημονεύτων και είχαν σπεύσει τότε κάποια πλάσματα παρφέ να με κατηγορήσουν για αναλγησία. Όταν είχε ενταθεί η εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής και είχαμε σχεδόν καθημερινά βαρβαρότητες, σημείωνα ότι τα έβλεπε αυτά η κοινή γνώμη και δεν συγκινείτο ιδιαιτέρως. Γιατί; Διότι αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά σε αλλοδαπούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις Ελλήνων και Ελληνίδων που είχαν υποστεί άγρια βία. Έλεγα τότε ότι οι δικοί μας θα ανοίξουν τα ματάκια τους και θα τεντώσουν τ’ αυτιά τους από τη στιγμή που θα προέκυπτε θύμα με γαλανόλευκη ταυτότητα. Και δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα…

Φαστ φόργουορντ στο σήμερα και στη γιορτή του Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου, που αυτή τη φορά είχε τη σφραγίδα του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα. Ο οποίος Χάρης Δούκας, τι πιο φυσικό, είχε πλάι του ένα πιτσιρικάκι την ώρα που απηύθυνε ευχές, ένα κοριτσάκι σύμβολο αισιοδοξίας για το καινούριο έτος. Μιλάμε τώρα για την κόρη της τηλεοπτικής παρουσιάστριας και παντοτινής γκουρού του lifestyle Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του πρώην μπασκετμπολίστα και νυν μουσικοσυνθέτη Νάσου Γαλακτερού, συμπαρουσιάζε κιόλας η μαμά την εκδήλωση, ανέβα και εσύ πάνω ρε μπέμπα να σε πάρουν τα βίντεα να σε δουν οι συμμαθήτριες να ζηλέψουν!

Καλά ως εδώ; Καλά ως εδώ. Όλα αναμενόμενα.
Όπως αναμενόμενη ήταν και η παρουσία ουκ ολίγων αρσενικών ανατολίτικης καταγωγής στην πλατεία, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο, και πέρυσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι, επτά νομά σ’ ένα δωμά είναι οι άνθρωποι, δουλειά δεν έχει την άλλη μέρα, κάπως πρέπει να το γλεντήσουν κι αυτοί και, κυρίως, κάπως πρέπει να το γλεντήσουν ανέξοδα, γιατί τα όποια μπικικίνια πάνε πίσω στην πατρίδα.

Καλά ως εδώ; Καλά ως εδώ.
Με μια λεπτομέρεια που έβαλε φωτιά στα τόπια:
Το κοριτσάκι των Ζαμπέτογλου και Γαλακτερού, δεν είναι ξανθός άγγελος. Μελαχρινάκι είναι, απ’ αυτά που υμνούσε ο γίγαντας Μάκης, μελανουράκι που λένε και στα χωριά. Κι επειδή τα αρσενικά ανατολίτικης καταγωγής στην πλατεία, το ΄χουνε κι αυτά το σκουρόχρωμο δέρμα, δούλεψε αμέσως το ράδιο αρβύλα:
Ο δήμαρχος ανέβασε δίπλα του παιδάκι εκτός Αρίας φυλής!

Γλυκά το γράφω που έλεγε κι ο άλλος, γιατί πραγματικά δεν θέλετε να ξέρετε τι ξεράσματα ποσταρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μη σας χαλάσω τώρα και τη γεύση, μετά από τόσες μέρες εορταστικής ευωχίας…

Εκείνο, ωστόσο, που μπορώ να σημειώσω είναι ότι σαν να επιστρέφουμε σιγά σιγά σε εκείνη την προ Φύσσα εποχή, όπου δεν ήταν και τόσο αποτρόπαιο να εύχεσαι θανατικά για τους καταμελάχρινους και αυτή την ευχή να την κοτσάρεις γραπτώς πλάι στο όνομά σου. Σαν να ξανασηκώνουν κεφάλι τα φίδια, σαν να ξεμυτίζουν οι αρουραίοι απ’ τις τρύπες τους και να ψάχνονται για δράση. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι κραυγές τους για το πιτσιρικάκι στο Σύνταγμα δεν ήταν εντελώς τυχαίες.

Αν υπάρχουν αρμόδιοι (αν, λέω…), ας το κοιτάξουν λίγο το θέμα, γιατί είμαστε πολλοί και πολλές δίχως μια ξανθή τρίχα στην κεφάλα και ουδεμία όρεξη έχουμε να μας την πέσουν στεγνά τα ορκ!

Χρήστος Ξανθάκης

Newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)