Σε πανικό το Μαξίμου...

0


 Επιχειρεί ανεπιτυχώς να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Άγγελος Συρίγος μετά τις προκλητικές δηλώσεις περί «παρωχημένης»... Συνθήκης της Λωζάνης. Την ίδια ώρα, το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό, προσπαθώντας να καλύψει τον «γαλάζιο» βουλευτή, με συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, συνοδευόμενες από επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο Άγγελος Συρίγος εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών, επιμένοντας στον όρο «παρωχημένη», εξαπολύοντας επίσης δριμύ κατηγορώ στην αντιπολίτευση για το γεγονός πως σχολίασε τις χθεσινές του δηλώσεις, για τις οποίες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως… «διαστρεβλώθηκαν».

«Δεν μίλησα για αναθεώρηση της Συνθήκης. Είπα ότι είναι παρωχημένη. Το θέμα των παρωχημένων διατάξεων είναι κάτι αυτονόητο», σημείωσε στην ΕΡΤ, προσθέτοντας τα εξής: «Να συζητάμε για διατάξεις νεκρές; Παρωχημένες; Όταν συζητάμε για κάτι παρωχημένο δεν σημαίνει ότι αναθεωρείται. Δεν συζητάμε για αναθεώρηση».

«Είπα ότι εξαιρώ από όλη αυτή τη Συνθήκη τα θέματα συνόρων και μειονοτήτων. Όχι βέβαια», πρόσθεσε, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί από τα πυρά της αντιπολίτευσης.

«Περιμένουμε μία τίμια και ειλικρινή δήλωση από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ανεξήγητος ο λόγος για τον οποίο αρχίσατε να βάζετε στο τραπέζι ένα ζήτημα που θα ήθελε πάρα πολύ να συζητήσει η Τουρκία», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ.

Η κάλυψη από Μαξίμου
Πλην του Άγγελου Συρίγου, σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα τηλεοπτικά πάνελ, επιχειρώντας να «σβήσουν» τη φωτιά που άναψε ο πρώην υπουργός.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Τσιόδρα στον ΑΝΤ1. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι η Συνθήκη της Λωζάνης «αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των ελληνοτουρκικών σχέσεων», σημειώνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης «είναι σαφής και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ».

Πάντως σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του, σημειώνοντας ότι ο Συρίγος «προφανώς δεν αναφερόταν στα σύνορα». «Έχει διευκρινίσει ο ίδιος τι εννοούσε. Ο κύριος Συρίγος είναι και ακαδημαϊκός και προφανώς μέρος των δηλώσεων ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχει εξηγήσει ο ίδιος ότι, η δήλωσή του δεν αφορούσε τα σύνορα και τη μειονότητα. Το λέω καθαρά, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λωζάνης», συμπλήρωσε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)