Διαμαρτυρία στη Le Monde...


 ...για χάρτη που δείχνει ελληνικά νησιά να ψηφίζουν... Κιλιτσντάρογλου...


Επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde απέστειλε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, διαμαρτυρόμενος για τη δημοσίευση χάρτη στην αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοσή της, ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά... 

Ο χάρτης, που προέρχεται από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, παρουσιάζει με χρώμα κίτρινο τη δύναμη των κομμάτων στην τουρκική επικράτεια, με ροζ του κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και με κίτρινο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ο χάρτης όπως πρωτοδημοσιεύθηκε

Στην επιστολή ζητείται η άμεση διαγραφή του χάρτη και η αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό.

Γίνεται γνωστό ότι η εφημερίδα Le Monde έχει ήδη διαγράψει τον συγκεκριμένο χάρτη από τον ιστότοπό της και τον αντικατέστησε με τον σωστό, όπως φαίνεται και παρακάτω.