Στο IFCN και στη δικαιοσύνη προσφεύγει η «Αυγή» ...

0

 
...για fake news των Ellinika Hoaxes...


Με καταγγελία στον φορέα IFCN (International Fact-Checkers Network – Διεθνές Δίκτυο Fact-Checkers) αλλά και με όλες τις ενέργειες που προβλέπει η ελληνική έννομη τάξη, τόσο ως προς το αστικό όσο και προς το ποινικό σκέλος προχωρά η εφημερίδα «Αυγή» σχετικά με το σε βάρος της «συκοφαντικό» δημοσίευμα των Ellinika Hoaxes... 

Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα των Hoaxes πως δήθεν η «Αυγή» δημοσίευσε «μονταρισμένο βίντεο» των δηλώσεων του πρωθυπουργού για τα Τέμπη.


Χθες η εφημερίδα έστειλε χθες εξώδικο και κάλεσε τα Ellinika Hoaxes να επανορθώσουν για το συκοφαντικό τους δημοσίευμα, δίνοντας τους περιθώριο 24 ωρών. Σήμερα ωστόσο δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια η ιστοσελίδα και έτσι η «Αυγή» αποφάσισε να κινηθεί περαιτέρω θεσμικά και νομικά.

«Με δεδομένο ότι το δημοσίευμα αναρτήθηκε λίγες μόνο μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, καθίσταται προφανές στους πάντες ότι η διακίνηση ψευδών και συκοφαντικών πληροφοριών από έναν φορέα που υποτίθεται ότι πρέπει να μεριμνά για το fact-checking συνιστά κακόπιστη ενέργεια και υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες», τονίζει χαρακτηριστικά άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Η «Αυγή» θα ζητήσει από τον φορέα IFCN να επανεξετάσει κατά πόσον τα Ellinika Hoaxes πληρούν τα κριτήρια που το IFCN θέτει στον «κώδικα αρχών» του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)