Εκλογές στο σκοτάδι...


 Τις τελευταίες ημέρες η Ν.Δ. εμφανίζεται ιδιαιτέρως ευαίσθητη για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 


Αφού πρώτα έκανε την εκτίμηση κόστους ακορντεόν, από τα 15 δισ. στα 84 δισ., εσχάτως, σε μια αδιανόητη λαθροχειρία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κυκλοφόρησε ένα κουρελόχαρτο, δήθεν... μελέτη του Γενικού Λογιστήριο του Κράτους. 

Κοστολόγησε το ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Βεβαίως και όχι. Έδωσε μήπως ο Μητσοτάκης το πρόγραμμα της Ν.Δ. για κοστολόγηση; Όχι, φυσικά. Κοστολόγησε το ΓΛΚ τα δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων; Ρητορικό το ερώτημα…

Πρόκειται για μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, στα όρια της μπακαλικής, στην οποία το σύστημα Μητσοτάκη επιχειρεί να σύρει την αντιπολίτευση και τη συζήτηση λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες. Ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ. κόπτονται για την ενημέρωση των ψηφοφόρων γύρω από τις θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων; 

Το σύστημα Μητσοτάκη έχει φροντίσει να ρίξει στη δημοκρατική λειτουργία βαριά σκιά, που μπορεί να οριστεί ως αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας. Με τα χρηματοδοτούμενα από τις λίστες Πέτσα ΜΜΕ της ενημέρωσης #107 στην πρώτη γραμμή κρούσης, επιχειρήθηκε οι πολίτες να ζουν στο σκοτάδι για μείζονα ζητήματα δημοκρατίας. 

Τα ίδια ΜΜΕ που αν δεν βρισκόταν το σύστημα Μητσοτάκη στην εξουσία, θα γέμιζαν τους δέκτες μας με 36.811 φέρετρα στην πανδημία. Τα ίδια Μέσα που έθαβαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων στα τρένα, ενώ συγκάλυψαν τις πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. 

Τα ίδια Μέσα που εξαφάνισαν το ιστορικών διαστάσεων σκάνδαλο του παρακράτους των παρακολουθήσεων. Που έθαψαν τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα Μέσα που κάθε πρωί έτρεχαν πίσω από τον Γεωργιάδη στα σούπερ μάρκετ ώστε να διαφημίσουν το καλάθι, την ώρα που οι τιμές αυξάνονταν κάθε μέρα στα ράφια. 

Οι νοήμονες πολίτες της χώρας έχουν πλέον την εμπειρία. Καμία υποκριτική επιχείρηση αποπροσανατολισμού δεν μπορεί να κρύψει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. 

Η αλλαγή αποτελεί ανάγκη για την κοινωνία, την οικονομία, τη δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου. Το βράδυ της 21ης Μαΐου, η Ελλάδα θα ανασάνει ξανά...

Η ΑΥΓΗ