Απάντησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τα οικονομικά...


 ...όχι για τις παρακολουθήσεις...

Τι δηλώνει ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά το νέο δημοσίευμα που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Οικονόμου.
Στην παρακολούθηση του στόχου 510c, δηλαδή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Το... ρεπορτάζ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύπτει στοιχεία από την έκθεση της ΕΥΠ και εμπλέκει τον κ. Φλώρο με αγορά σπιτιού με «μαύρο» χρήμα.

Στην έκθεση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου, έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν ''μαύρα''. Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».


Με το όνομά του να απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και περίπου ένα μήνα καθώς φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ ο στρατηγός έλυσε τη σιωπή του και μέσω ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ απάντησε για το οικονομικό σκέλος που τον αφορά όχι όμως για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.


«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα» αναφέρει εισαγωγικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια μιλά για «πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης» που «επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του».

Και μπαίνει στο «ζουμί» της υπόθεσης σημειώνοντας πως «η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του. Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ».

Η ανακοίνωση κλείνει χωρίς καμία αναφορά στις παρακολουθήσεις παρά μόνο με την σημείωση πως «ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Πολιτική αντιπαράθεση

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις προκάλεσαν, όπως αναμενόταν, πολιτική σύγκρουση.

 «Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών», έσπευσε να τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στρέφοντας τα βέλη του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δε δίστασε να μιλήσει «για παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια» και καλούσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για "λόγους εθνικής ασφαλείας" ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος».

Καταλήγοντας υποστήριζε: «Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών».

O Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να επαναλάβει «ότι η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς» προκειμένου να διαλύσεις τις σκιές που υπάρχουν.


Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε και πάλι το βλέμμα του στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε «να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις».