Τα αντίποινα του Πούτιν...

 
Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο το πρωί της Δευτέρας...

ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, με τον δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης λίγες ώρες μετά το «κατηγορώ» του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήταν οι ουκρανικές δυνάμεις που προκάλεσαν την έκρηξη στην... γέφυρα στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας από τις «αρκετές εκρήξεις» στο Κίεβο υπάρχει «αριθμός θυμάτων», όπως μεταδίδει το Sky News.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου.


«Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια Σεβτσένκιβ στο κέντρο της πρωτεύουσας» έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι μαύρος καπνός εθεάθη από κτήριο στο κέντρο του Κιέβου αφού είχε προηγηθεί ήχος έκρηξης.

Σχεδόν ταυτόχρονα δημοσιογράφος του Associated Press έκανε λόγο για εκρήξεις και στην πόλη Ντνίπρο. «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Πούτιν εντείνει τις επιθέσεις του μετά την έκρηξη της γέφυρας Κερτς» σχολίασε ο δημοσιογράφος του AP.

Ουκρανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι «το χτύπημα στο Κίεβο, μια πόλη που είχε μείνει επί μακρόν εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εσκεμμένα πραγματοποιήθηκε σε ώρα αιχμής ώστε να υπάρξουν θύματα»...