Όρκες σπάνε συντονισμένα τον πάγο για να φάνε μία φώκια - Εκπληκτικά πλάνα (ΒΙΝΤΕΟ)

0

 
Οι όρκες είναι ο κορυφαίος θαλάσσιος θηρευτής του πλανήτη και το αποδεικνύουν για άλλη μια φορά σε ένα μοναδικό βίντεο, επιδεικνύοντας μία εξαιρετικά σπάνια συνεργατική και συγχρονισμένη συμπεριφορά για να πιάσουν το θήραμά τους. Το βίντεο, το οποίο αποτελεί μέρος του ντοκιμαντέρ Frozen Planet II του BBC, εμφανίζει τέσσερις όρκες να επιτίθενται σε μία φώκια. Η φώκια βρήκε καταφύγιο σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου που επέπλεε στο νερό....

Οι όρκες, σε μία εξαιρετικά σπάνια επίδειξη συνεργατικότητας, κολύμπησαν η μία δίπλα στην άλλη με μεγάλη ταχύτητα κάτω από τον πάγο, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύμα το οποίο έσπασε το μεγάλο κομμάτι πάγου σε πολλά μικρότερα. Έπειτα, το δεύτερο κύμα που παρήγαγαν έσπρωξε τη φώκια μέσα στο νερό. Τέλος, χρησιμοποίησαν μία ακόμα κυνηγετική τακτική κατά την οποία εκτοξεύουν φυσαλίδες για να μπερδέψουν τη φώκια, βυθίζοντας τελικά τα δόντια τους στη σάρκα της.

Η συγκεκριμένη περίπλοκη συνεργατική τακτική έχει παρατηρηθεί μόνο σε 100 όρκες στον πλανήτη. Απολαύστε το μοναδικό βίντεο παρακάτω.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)