Λευκή εντολή να τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ...

0

 
Λευκή επιταγή και σαφέστατη εντολή στον Αλέξη Τσίπρα να τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τόσο τα 150.000 μέλη πλέον του κόμματος που ψήφισαν στην κάλπη του... Προέδρου όσο και τα παλαιά μέλη που ψήφισαν στην κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ειδικότερα από την κάλπη της Κ.Ε. το αποτέλεσμα φωνάζει για τα θέλω των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο συμπέρασμα που εξάγει κανείς είναι ότι τα μέλη της μειοψηφίας πέρασαν στην γαλαρία. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς ότι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ξανθός Ανδρέας και Πάνος Σκουρλέτης, ήταν στην πρώτη εξάδα του αντίστοιχων εκλογών του 2016 (με αυτήν την σειρά) ενώ σήμερα κανένας εξ αυτών δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα.
Μάλιστα φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, ότι ο Νίκος Φίλης εγγράφει τις όποιες υποθήκες ώστε να ηγηθεί τη μειοψηφίας αφού προηγείται του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Την ίδια ώρα η τριάδα της Κίνησης Μελών (Παππάς, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης) είδε να βρίσκεται σύσσωμη στην πρώτη δεκάδα.

Το δεύτερο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι το γεγονός ότι παρά την κυριαρχία των Προεδρικών οι οποίοι επιβεβαίωσαν και στην κάλπη της ΚΕ το 74% – 26% του Συνεδρίου (στη νέα ΚΕ η «Ομπρέλα» θα διαθέτει περί τα 75 από τα 300 μέλη) τις πρωτιές σε σημαντικές περιφέρειες τις κέρδισαν πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κράτησαν αποστάσεις από τις επίσημες Τάσεις. Τόσο η διαφαινόμενη πρωτιά της Ρένας Δούρου στην Αττική, όσο και της Θεοδώρας Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και η τρίτη θέση του Δημήτρη Τεμπονέρα στην Αττική στέλνουν θέλοντας και μη τα δικά τους μηνύματα.

Με απλά Ελληνικά στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς αποδοκιμάστηκε η επιλογή της «Ομπρέλας» να πάει απέναντι στη θέληση του προέδρου του κόμματος και επιδοκιμάστηκαν πρόσωπα που έχουν αποτύπωμα στην κοινωνία και έργο χωρίς κατ’ ανάγκην να ανήκουν σε μια οργανωμένη ομάδα.

Αν συνδυάσει κανείς όλα τα παραπάνω με την υψηλή συμμετοχή στις λαϊκές γειτονιές το αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος σε προεκλογική μάλιστα περίοδο έχει στα χέρια του μια λευκή επιταγή να επιλέξει τα πρόσωπα με τα οποία θα πορευτεί χωρίς καμία επιπλέον δέσμευση. Το αν αυτό θα αποτυπωθεί το προσεχές διάστημα στο Πολιτικό Συμβούλιο, τους Τομεάρχες του κόμματος και τον Γραμματέα μένει να το δούμε...

Δημήτρης Χατζηνικόλας

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)