Tο στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει ως κορυφαία φαβορί τους Warriors

 
Με την κανονική σεζόν να έχει τελειώσει στο ΝΒΑ, ήρθαν και οι υποψηφιότητες για τους καλύτερους σε 6 κατηγορίες:
MVP (Πολυτιμότερος Παίκτης), Καλύτερος Ρούκι, Καλύτερος Αμυντικός, Καλύτερος 6ος Παίκτης, Πιο Βελτιωμένος Παίκτης και Καλύτερος Προπονητής.  

Για 3η φορά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ανάμεσα στους 3 φιναλίστ για τον τίτλο του MVP. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για τον τίτλο είναι ο Νίκολα Γιόκιτς των Nuggets και ο Τζόελ Εμπίντ των 76ers.  Ο «Greek Freak» κατέκτησε το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτης τις σεζόν 2018/19 και 2019/20, ενώ ο Γιόκιτς το διεκδικεί για 2η συνεχόμενη χρονιά, αφού το «σήκως»ε τη σεζόν 2020/21. Εάν πάλι το βραβείο πάρει ο Εμπίντ, θα είναι το πρώτο για τον παίκτη της Φιλαδέλφεια...

 Μάλιστα πριν λίγο καιρό, το ESPN έκανε και μια πρώτη «σφυγμομέτρηση» για το αποτέλεσμα, καλώντας 100 δημοσιογράφους να ψηφίσουν για τον MVP. Τα αποτελέσματα έβγαλαν πρώτο το Νίκολα Γιόκιτς με 62 πρώτες ψήφους, δεύτερο τον Τζοέλ Εμπίντ και τρίτο τον Αντετοκούνμπο.  

Αυτή τη στιγμή παίζεται ο 1ος γύρος των play-off, με τους Bucks να αντιμετωπίζουν τους Chicago Bulls. Η ομάδα του Γιόκιτς αντιμετωπίζει Warriors, ενώ οι 76ers του Εμπίντ αντιμετωπίζουν τους Warriors. Για το φετινό πρωτάθλημα το στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει ως κορυφαία φαβορί τους Warriors, τους Celtics και τους Suns. Τα «ελάφια» είναι και αυτά στη λίστα των φαβορί, διεκδικώντας για 2η συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα. 

Όσον αφορά στον MVP, οι συζητήσεις έχουν πάρει φωτιά. Ψήφο υπέρ Αντετοκούνμπο έδωσε ο Μάικλ Τζόρνταν, δηλώνοντας ότι ο Γιάννης θα πάρει το βραβείο για την σεζόν. Άλλος παλαίμαχος του ΝΒΑ, ο Τζούλιους Έρβινγκ, πιστεύει ότι το βραβείο πρέπει να πάρει ο Γιόκιτς. «Πιστεύω πως αυτός που το αξίζει περισσότερο είναι ο Γιόκιτς. Δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι και τα έχει πάει καλύτερα κι από πέρυσι. Ήταν MVP την περασμένη σεζόν κι όταν τα πας ακόμη καλύτερα, δεν μπορείς να χάσεις το στάτους σου» δήλωσε για να υποστηρίξει την επιλογή του.  

Στη μάχη για το πρωτάθλημα είναι ακόμη οι ομάδες του ΝΒΑ και σίγουρα η ανάδειξη του φετινού MVP θα δείξει πολλά για το μέλλον των παικτών και τη φήμη τους. Συνήθως η απονομή του βραβείου γίνεται τον Ιούνιο μετά τους τελικούς, όμως τη σεζόν 2019/20 είχε γίνει το Σεπτέμβριο. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημα η ημερομηνία και η αγωνία συνεχίζει να κορυφώνεται, εν μέσω play-off