Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τα 25 νέα ηλεκτρικά «mini bus» και η αναμονή για τα 770 «πράσινα» λεωφορεία των 384 εκατ. ευρώ


 Για τις επόμενες εβδομάδες θα είναι σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές ενός νέου διαγωνισμού του ΟΑΣΑ που σχετίζεται με την προμήθεια 25 ηλεκτρικών λεωφορείων, μικρού μήκους (έως 6 μέτρα) για την Αθήνα, ύψους 11,6 εκατ. ευρώ. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών «έβγαλε» προ ημερών (15/04) τους γενικούς όρους ενός νέους διαγωνισμού που τέθηκαν σε διαβούλευση για 20 ημέρες, με στόχο την προμήθεια 25 ηλεκτρικών mini bus.... Ο διαγωνισμό έχει τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων και των παρελκομένων τους, με σκοπό την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων, για τη μείζονα περιοχή της Αθήνας, Αττικής».

Την ίδια στιγμή βέβαια, υπάρχουν εκκρεμότητες και στον μεγάλο διαγωνισμό για την προμήθεια 770 λεωφορείων για την ανανέωση του στόλου και την αναβάθμιση των συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ύψους περίπου 384 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν, έχουν κατατεθεί οι προσφορές για τα 5 τμήματα του διαγωνισμού και αναμένεται η επιλογή των προσωρινών αναδόχων. Για τον διαγωνισμό, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν δοθεί προσφορές από ομίλους όπως οι Irizar, Van Hool, IVECO, οι κινέζοι των BYD (όλοι αυτοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους) και YTONG αλλά και η Industria Italiana Autobus. Επίσης, έκανε εντύπωση ότι τελικά απείχαν, αν και ήταν ενεργοί στο στάδιο των ζυμώσεων και της υποβολής προσφυγών, οι Volvo, Mercedes, MAN, Solaris κ.α. Ενδεχομένως, η «ισχύς» (οικονομική δυνατότητα) των Κινέζων και άλλων ομίλων ή και προβλήματα που εκτιμάται ότι έχουν παρουσιαστεί στην προμήθεια κομβικών υλικών (π.χ. μικροεπεξεργαστές) οδήγησαν κάποια γκρουπ σε αποχώρηση από το τελικό στάδιο (προσφορές).

insider.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.