Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Μόσχα: Σε κίνδυνο 200.000 θέσεις εργασίας λόγω του κύματος φυγής ξένων εταιρειών

 
Την ανησυχία του αναφορικά με το «κύμα φυγής» ξένων εταιρειών από τη Ρωσία και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η κατάσταση αυτή στη ρωσική οικονομία εξέφρασε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, υπογραμμίζοντας πως μόνο στην ρωσική πρωτεύουσα περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς εργασία.

Αναλυτικότερα, με ανάρτηση που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο δήμαρχος της Μόσχας ανέφερε πως η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να στηρίξει όσους μείνουν άνεργοι εξαιτίας της αποχώρησης των ξένων εταιρειών από την Ρωσία, παρέχοντας τους προγράμματα κατάρτισης αλλά και κοινωνικής εργασίας....

Υπενθυμίζεται πως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες ξένες εταιρείες με σημαντικό αποτύπωμα στην οικονομία της χώρας έκαναν γνωστή την απόφασή τους να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, ζητώντας τον τερματισμό της επίθεσης και την παύση των εχθροπραξιών.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από τη Ρωσία συγκαταλέγονται διεθνείς ενεργειακοί κολοσσοί, όπως η Shell και η BP, φημισμένες αλυσίδες εστιατορίων fast food, όπως οι McDonalds, Yum Brands (με τα εμπορικά σήματα των KFC, Pizza Hut και Taco Bell) και Starbucks, αλλά και εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας όπως οι Zara, Coca Cola, Pespico, Η&Μ, Ikea, Adidas, Nike, Airbnb, Hermes, Microsoft, Apple και Google.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.