Ο Ρονάλντο αγόρασε την Κρουζέιρο...

 
Ιδιοκτήτης ενός εκ των ιστορικότερων και μεγαλύτερων συλλόγων της Βραζιλίας έγινε το σαββατοκύριακο ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο οποίος έθεσε ως στόχο του την... επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία -μετά τον υποβιβασμό της το 2019.

Ποζάροντας δίπλα στον πρόεδρο του συλλόγου, Σέρτζιο Σάντος Ροντρίγκες, το «Φαινόμενο» επιβεβαίωσε τις φήμες, «επικρατώντας» μάλιστα του Fenway Sports Group στο οποίο ανήκει η Λίβερπουλ...

Αυτή δεν είναι η μόνη ομάδα που ανήκει στον πρώην επιθετικό, που πλέον είναι επιχειρηματίας και έχει αγοράσει και την Βαγιαδολίδ στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, στην Κρουζέιρο κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, το οποίο αγόρασε έναντι 400 εκατομμυρίων ρεάλ -ή αλλιώς σχεδόν 62.5 εκατομμύριων ευρώ.

Την κίνηση αυτή δεν την έκανε μόνος του, αλλά με την υποστήριξη της βραζιλιάνικης επενδυτικής τράπεζας XP, η οποία μένει να εγκρίνει το deal αφότου διευθετηθεί «μια σειρά από όρους».

«Λέω ότι έχω πολλά να προσφέρω. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και φιλοδοξίες για να κάνουμε κάτι σπουδαίο για την Κρουζέιρο. Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε το εγχείρημα. Θέλω να επιστρέψω κάτι στον σύλλογο και να τον επαναφέρω εκεί που του αξίζει. Δεν υπάρχει κάτι για να πανηγυρίζουμε, αλλά θα εργαστούμε πάρα πολύ σκληρά για να ξανά κάνουμε την Κρουζέιρο σπουδαία», τα λόγια του Ρονάλντο μετά τις υπογραφές.

Η αγοραπωλησία της Κρουζέιρο έρχεται μόλις λίγους μετά την αλλαγή του νόμου από το Κογκρέσο της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον οποίο πλέον οι σύλλογοι μπορούν να περάσουν από τους οπαδούς και σε ξένους επενδυτές.