Ειδικός φρουρός μεταξύ των προσαχθέντων για τα επεισόδια αντιεμβολιαστών...

0

 
Ένας αστυνομικός συμμετείχε στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Σύνταγμα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για ειδικό φρουρό με αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο σώμα.

Ο άνδρας βρίσκεται... ανάμεσα στους 21 διαδηλωτές, που προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και αφέθηκαν ύστερα ελεύθεροι. Από τις συνολικά 25 προσαγωγές, 4 μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Πρόκειται για την τρίτη κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα με τη συμμετοχή ακροδεξιών και ακραίων στοιχείων της Εκκλησίας και αρκετούς από τους συγκεντρωμένους να μην φορούν μάσκα, μετά τις αντίστοιχες διαμαρτυρίες της 14ης και της 21ης Ιουλίου.

Χθες, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, «είχαν παραμείνει περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις - προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

»Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)